Comisarii Gărzii Financiare din Buzău au confiscat 960 de televizoare LCD, care au fost aduse nelegal din Ungaria, investigaţiile relevând că factura fusese emisă pe numele unei firme care nu funcţiona la sediul social declarat, iar persoana indicată a negat orice legătură cu transportul.

Comisarii Gărzii Financiare Buzău au confiscat, în 12 septembrie 2012, cele 960 televizoare LCD în valoare totală estimată la 197.000 lei şi au aplicat o amendă contravenţională de 6.000 lei, deoarece au constatat invaliditatea actelor de provenienţă a echipamentelor electronice respective.

„În urma acţiunii de monitorizare permanentă a achiziţiilor intracomunitare de mărfuri cu risc fiscal ridicat, comisarii Gărzii Financiare Buzău au identificat un transport de televizoare LCD, marfă a cărei acte de provenienţă au fost emise de o firmă din Bucureşti. În urma desigilării transportului provenit din Ungaria şi a verificărilor încrucişate ulterioare, s-a constatat că firma furnizoare nu funcţiona la sediul social declarat şi încălca obligativitatea legală de a depune declaraţii fiscale”, informează, azi, Garda Financiară.

De asemenea, arată sursa citată, factura fusese emisă în numele unei persoane, care a negat orice legătură cu firma bucureşteană. În aceste circumstanţe, comisarii buzoieni au dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de 6.000 lei şi confiscarea celor 960 de televizoare LCD.

„Mărfurile confiscate vor fi valorificate conform prevederilor legale, iar contravaloarea acestora va constitui venit la bugetul de stat”, afirmă Cristi Voicu, comisar şef  al Gărzii Financiare Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.