Majoritatea buzoienilor care s-au prezentat la urne vor demiterea lui Traian Băsescu. Conform rezultatelor finale înregistrate la Buzău, 89,66 la sută din alegători au votat în favoarea demiterii președintelui suspendat în timp ce doar 10,34% ar dori ca Traian Băsescu să rămână la Cotroceni.
În cifre, situația stă în felul următor: dintr-un total de 404.093 alegători înscriși pe liste s-au prezentat, ieri, la urne 214.644, ceea ce reprezintă 53,11 % din populația cu drept de vot. Dintre aceștia, 190.205 au votat DA suspendării, 21.943 au votat NU și 2493 de voturi au fost anulate.
Conform președintelui Biroului Electoral de Circumscripție Județeană, Maria Șercăianu la Buzău au fost înregistrate un număr de 62 de contestații și întâmpinări. In majoritatea contestațiilor care au fost formulate de PDL, s-a invocat lipsa adeverinței medicale și înregistrarea tardivă a cererilor de urnă specială dar și că aceste cereri au fost incorect completate. La nivelul județului toate aceste contestații au fost respinse în baza punctului de vedere al Biroului Electoral Central prin care se menționa că nu este necesară atașarea adeverinței medicale.
Totodată președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Buzău a precizat că în județ nu au fost înregistrate incidente electorale majore.
„Nu au existat incidente electorale majore. Au existat doar două secții de votare din Colți unde buletinele au fost insuficiente și s-au luat buletine de la o secție din Pătârlagele care avea excedent. O situație asemănătoare s-a înregistrat și la Săgeata dar a fost rezolvată pe plan local fiind redirecționate un număr de 100 de buletine de vot și 100 de timbre autocolante”, a declarat judecătorul Maria Șercăianu

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.