Două dosare penale au fost întocmite, ieri, de polițiștii buzoieni în urma sesizărilor privind incidentele electorale produse în ziua votului. Din totalul de 35 de sesizări în legătură cu desfășurarea referendumului, în 22 de cazuri aspectele semnalate nu s-au confirmat. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale dintre care două pentru tulburarea liniștii publice iar patru pentru alertarea nejustificată a oamenilor legii prin intermediul numărului unic de urgență „112”.
Cele două dosare penale au fost întocmite pentru oferirea de foloase în scopul determinării alegătorilor să meargă la vot și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În primul caz, semnalat la Puiești, polițiștii verifică ipoteza organizării unei tombole participarea fiind condiționată de prezența la vot iar în cel de-al doilea caz se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care au fost întocmite cererile pentru solicitarea urnei speciale de către câteva persoane cu drept de vot din comuna Gălbinaşi.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.