Geta BURDUCEA

La jumătatea primei perioade de înscrieri în clasa pregătitoare, aproape jumătate din numărul de copii prognozați să se înscrie în clasa pregătitoare și-au depus dosarele. Mai precis, până acum și-au depus cererile de înscriere în clasa pregătitoare un număr de 2095 de copii. 1823 de cereri au fost validate în timp ce numărul de elevi care ar trebui să se înscrie la clasa pregătitoare ar fi estimat pe undeva pe la 3900. Înscrierile merg bine și micile sincope care au apărut au fost rezolvate operativ cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean, dau asigurări oficilii instituției.
„Sunt școli din municipiu care sunt foarte ocupate și sunt centre din oraș unde s-au primit mai multe înscrieri decât s-a prognozat. Acest lucru s-a întâmplat probabil și din cauza faptului că mulți părinți au apelat la aplicarea vizei de flotant în circumscripția școlii pentru a putea prinde un loc la unitatea de învățământ pe care o doresc. În aceste cazuri, o să mai aprobăm clase în plus acolo unde va fi nevoie. Au mai fost și solicitări din partea școlilor unde diverse porțiuni de stradă sau scări de bloc nu au fost incluse în circumscripția școlii și pe care le-am rezolvat alipind adresele respective la circumscripția unității de învățământ”, a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.
În ceea ce privește înscrierile direct în clasa I există până în acest moment 64 de copii care împlinesc vârsta de 7 ani până la finele lunii septembrie iar alți 44 de copii care împlinesc 7 ani până la finalul anului și au primit undă verde în urma evaluării psihosomatice. Cei 108 elevi sunt răspândiți pe toată raza județului și vor fi înscriși în clasele care deja funcționează fără a fi nevoie de înființarea unor clase noi.
Și în acest an au fost părinți care au dorit să își trimită copiii la clasa pregătitoare, deși nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie. Astfel, 418 de copii au mers la centru de evaluare psihosomatică pentru înscrierea în clasa pregătitoare iar 117 au avut nevoie de evaluare pentru înscrierea în clasa I.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Clasa pregatitoare, una din putinele idei halucinante si fara fundament in invatamantul romanesc ale ex-ministrului D. Funeriu. Sper sa fie cat mai putine asemenea exemple, pentru ca altfel vom asista la o bulversare totala a sistemului. CE S-A FI INTAMPLAT DACA SI CLASA A IX A AR FI RAMAS SA FUNCTIONEZE TOT LA GIMNAZIU?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.