Președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, a afirmat astăzi într-o conferință de presă că Uniunea Social Liberală funcționează în general foarte bine dar nu și la Buzău. Liderul social-democraților buzoieni a dezvăluit că a solicitat, în ultimul Comitet Executiv al PSD, ca și candidaturile la președinția Consiliului Județean și la Primăria municipiului reședință de județ să fie separate, astfel încât să nu mai existe discuții.
„Am solicitat ca și candidaturile la Primăria municipiului Buzău și președinția Consiliului Județean să fie separate și, probabil, va fi și o aprobare în sensul acesta. USL avea în protocolul de funcționare pentru alegerile locale să aibă candidaturi separate cu două excepții: la Primăria municipiului și la Consiliul Județean. La Buzău, excepțiile nu pot fi rezolvate. Ce atâtea discuții ?”, a spus președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.
Cu toate acestea, Boșcodeală este de părere că, la Buzău, Uniunea Social Liberală va funcționa mai bine după alegeri când se vor forma alianțe în plan local și vor lupta alături de partenerii liberali pentru alegerile generale din toamna acestui an.
Pe de altă parte, liderul social-democrat lasă să se înțeleagă că și în unele localități din județ, USL ar putea avea candidaturi comune dacă, în plan local, organizațiile se vor înțelege: „În județ, acolo unde organizațiile se înțeleg este posibil să existe candidaturi comune, așa cum ar putea fi de exemplu la Pătârlagele. Organizațiile locale trebuie să se preocupe de maximizarea rezultatelor și dacă se vor înțelege cu liberalii vor fi candidaturi comune, cel mai sigur acolo unde sunt primării PDL.”

De cealaltă parte, vicepreședintele PNL Buzău, senatorul Cristi Bîgiu este de părere că aprobarea de la Centru a candidaturilor separate pentru funcțiile de primar al municipiului și președinte al Consiliului Județean nu se poate face, fiind vorba de un lucru deja stabilit.
„Eu nu știu ce stă în spatele acestui interes de a candida separat și de a-l susține pe domnul Mocanu cu orice preț. Este, încă o dată, clar că este vorba de interese personale și nu de victoria USL la nivel local și nici de un interes politic sau de un interes al buzoienilor. Este un lucru stabilit, un lucru încheiat prin protocol, până la acest moment trebuia să ne întâlnim să stabilim ce avem de făcut și nu să încercăm să depunem un efort mai mare în a găsi candidați acolo unde au liberalii un candidat mai bun și nu unde are PDL candidați. Nu sunt șanse să se aprobe această cerință”, a declarat astăzi senatorul liberal Cristi Bîgiu, în replică la solicitatea liderilor PSD Buzău de a se merge pe liste separate la Primăria Buzău și Consiliul Județean.
Fruntașul liberal a admis că la Buzău Uniunea Social Liberală nu funcționează și asta s-a putut vedea în special la ultima ședință de Consiliu Județean când social-democrații au votat bugetul județului alături de PDL.
„Cred că ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Județean între PSD și PDL la împărțirea bugetului spune destul de multe. Iar faptul că necesitatea intervențiilor primarilor pentru deszăpezirea drumurilor afectate de nămeți arată că era necesară alocarea acelor sume pe care noi le-am invocat, adică bani de la județ pentru drumurile comunale. S-a refuzat acest lucru, în primul rând printr-o înțelegere cu Partidul Democrat Liberal și asta arată că la nivelul județului Buzău, PSD se împacă mai bine cu PDL, și ca urmare USL nu funcționează”, a încheiat vicepreședintele PNL, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. certati-va , certati-va!nu va mai satura Dzeu de ciolan!

    PREDA=BAGIU=BOSCODEALA=MOCANU=GHIVECIU=BEGANU=ION VASILE= SMECHERASI DE DOI LEI, BANDITI DE DRUMUL MARE, MINCINOSI, SARLATANI, DEMAGOGI, GARGARAGII

  2. Măăăăăăăăăăăăăăăă, mai sunt două luni pline până la alegeri, aprilie nu se pune, voi vă ciondăniţi în continuare????????????
    La judeţ Bâgiu va fi sigur ales! Primarul va pica în mod sigur dacă două persoane vor: Ion Vasile şi Cezar Preda. Ei vor trebui să gireze din umbră pe cel care poate să fie ales sigur primar. Există un asemenea personaj în Buzău care poate aduce o schimbare radicală a municipiului şi poate aşeza Buzăul în rând cu oraşele europene…

  3. Are dreptate domnu preda buzescu dar în ziua de azi mori cu dreptatea în mână. Până la urmă zdranga ştie ceva: cei doi mari şforari pomeniţi de el au asul în mânecă. E sigur că, dacă la buzău se sparge useleul, boşco va pierde primăria iar candidatul lor, care e şi al meu, când va ieşi la rampă va lua tot!. E bine aşa! Până la urmă o schimbare de gardă nu ne strică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.