Aproximativ 700 de absolvenți de liceu care nu au luat bacalaureatul în sesiunile trecute sau care au avut corigențe carenu le-au permis înscrierea în prima sesiune vor susține de luni probele bacalaureatului de toamnă.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Buzău, pentru bacalaureatul de toamnă au fost stabilite trei centre de examene: două la Buzău, la liceele „Costin Neniţescu” şi „Grigore C. Moisil” şi unul la Râmnicu Sărat în incinta Colegiului Naţional „Alexandru Vlahuţă”. De asemenea, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” va fi sediul centrului de evaluare.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an va debuta cu probele scrise. Luni, 21 august, va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, urmată, pe 23 august, de proba obligatorie de profil, iar pe 24 august, absolvenţii de liceu vor susţine proba la alegere, în funcţie de profil şi specializare. Conform calendarului, pe 25 şi pe 28 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale  iar în 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Afişarea primelor rezultate va avea loc în 1 septembrie, până la ora 16,00, iar elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii, între orele 16:00 -20:00. Între 2 şi 5 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale ale bacalaureatului de toamnă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.