arbitri
Atât antrenorul Viorel Ion cât şi preşedintele Gloriei Buzău, Dan Tulpan consideră că maniera de arbitraj din meciul cu Unirea Slobozia(2-2) a fost una tendenţioasă. Cei doi au declarat că prin deciziile sale, centralul Aurelian Macovei(Galaţi) a viciat rezultatul partidei. Arbitrul este acuzat că nu l-a eliminat pe portarul oaspeţilor, pentru faultul comis în postură de ultim apărător, asupra lui Verdeş. Faza s-a petrecut în minutul 58 când ,,fluieraşul”a acordat penalty însă deşi se impunea cartonaş roşu l-a sancţionat pe goalkeeperul Unirii Slobozia, doar cu galben. Puţin mai târziu, centralul a comis-o din nou după ce l-a eliminat mult prea uşor pe jucătorul formaţiei ialomiţene, Roşu care faultase un adversar aroape marginea terenului.

Viorel ION
,, Viciere de rezultat!!! Nu se mai poate aşa ceva! Penalty şi indiscutabil, cartonaş roşu. Pe mine nu mă încălzeşte cu nimic că puţin mai târziu a dat afară un jucător de câmp. Alta e să elimini portarul care până atunci a scos mingi din toate unghiurile şi să fii nevoit să faci schimbare. Se schimbă situaţia(…) Nu, că fac memoriu, ci, duc la Comisie, DVD-ul cu meciul filmat. Punctele nu ţi le mai dă nimeni înapoi dar pentru acest individ pe care mâine-poimâine s-ar putea să-l avanseze că aşa se întâmplă. Este clar că există o coaliţie împotriva noastră. Nu se vede? Chiar în halul ăsta? Eu spun că dacă aveam un arbitraj corect, câştigam cu siguranţă” a declarat antrenorul Gloriei Buzău,Viorel Ion.

Dan Tulpan: ,,De data asta s-a îngroşat gluma cu arbitrajul”

La rândul său, preşedintele clubului din Crîng, Dan Tulpan a ţinut să precizeze că de-a lungul timpului, la Buzău, arbitrajele tendenţioase au fost trecute cu vederea dar acum s-a depăşit limita. Oficialul buzoian nu crede însă că Gloria ar fi ,,vânată” de arbitri ci este vorba de valoarea fiecăruia şi presiunea de a scoate mulţi tineri pe bandă rulantă care să fie promovaţi. Chiar dacă s-ar lua măsuri împotriva centralului de la meciul cu Unirea Slobozia, Tulpan recunoaşte că asta nu îl încălzeşte cu nimic dar măcar să nu mai fie delegat altădată la jocurile formaţiei din Crîng.

Dan TULPAN
,,Greşeală mare de arbitraj. Clar, viciere de rezultat! Nu ştiu cum vor să promoveze băieţii aştia cu o astfel de manieră de arbitraj. Chiar nu poţi merge la promovare cu un asemenea băiat(n.r.Aurelian Macovei). Nu am făcut niciodată presiune pe arbitri ci i-am lăsat să îşi facă meseria cum consideră dânşii dar de data asta s-a îngroşat gluma cu arbitrajul. Nu cred însă că în 2013 la câte se întâmplă în societatea românească, cineva îşi permite să facă presiune sau ceva tendenţios, asupra unui club”, a punctat preşedintele grupării buzoiene, Dan Tulpan.
Observatorul de arbitri, Augustus Constantin s-a interesat la cei care au filmat meciul dacă poate intra în posesia înregistrării pentru a revedea în mod special, faza penaltyului.

Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.