Inspectoratul Şcolar Judeţean

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) manifestă, în ultima vreme, un interes deosebit pentru asigurarea măsurilor de siguranţă în şcoli, ca preambul la instalarea camerelor video pentru supravegherea Bacalaureatului. În acest sens, conducerea instituţiei a lansat două apeluri la reactualizarea regulamentului intern şi la respectarea Legii 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

 

Primul document, emis direct de către conducerea IŞJ Buzău, insistă, printre altele, pe punerea în acord a Regulamentului intern al unităţilor de învăţământ cu prevederile Codului Muncii, republicat, mai ales cu chestiunile privitoare la disciplina în muncă, la respectarea principiului nediscriminării sau la abaterile disciplinare şi la sancţiunile aplicabile. Totodată, sunt scoase în evidenţă condiţiile de suspendare a contractului individual de muncă, concedierea din motive care ţin de persoana salariatului şi concediul fără plată. Al doilea document remis directorilor de unităţi este reproducerea întocmai a Legii 35/2007, în care se insistă pe rolul consiliilor locale în alocarea sumelor necesare pentru cheltuieli care ţin de creşterea siguranţei unităţilor şcolare.

 

Legea 35/2007, în sublinierile IŞJ Buzău

 

Preocuparea IŞJ vine şi pe fondul pregătirii cadrului în care se vor desfăşura probele scrise ale Bacalaureatului, subiect pe care Florina Stoian, şefa IŞJ, refuză să-l mai comenteze, în contextul în care Primăria Buzău refuză să acorde fonduri pentru achiziţionarea de camere video, cu care se doreşte monitorizarea tuturor sălilor în care vor avea loc aceste probe. Reacţia publicului este din ce în ce mai vehement împotriva introducerii camerelor video în sălile de examen, iar improvizaţiile pe care vrea să le facă IŞJ nu sunt pe placul multora dintre directorii din liceele desemnate centre de Bacalaureat. În plus, nu există nici un ordin scris al ministrului Educaţiei care să prevadă o astfel de măsură, Legea 35/2007 fiind readusă în discuţie ca singurul argument care ar putea susţine, prin interpretare, şi Bacalaureatul „Big Brother”.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.