Epifanie Norocel

 

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel, a murit în urma unei embolii pulmonare. Practic, este vorba despre un cheag care, eliberat în circulaţia sanguină, migrează şi se opreşte într-o arteră pulmonară.

Arhipiescopul Buzăului şi Vrancei suferea de afecţiuni cardiace de mai multă vreme şi se afla sub tratament de specialitate, medicii precizînd că embolia pulmonară apare cu precădere la bolnavii cu afecţiuni cardiace.

Marţi dimineaţă, Arhipiescopia Buzăului şi Vrancei, a venit cu primele precizări de după moartea lui Epifanie Norocel. Astfel, decesul a fost înregistrat la ora 19. 49 de minute. Înaltul prelat a murit în maşina care îl transporta la mănăstirea Brazi din Panciu. Arhipiescopul ar fi apucat să-i spună şoferului că se simte rău, după care au început să apară semnele afecţiunii care l-a răpus. Decesul a fost constatat ulterior de medicul de gardă de la spitalul din oraşul Panciu.

Potrivit reprezentanţilot Arhipiescopiei Buzăului şi Vrancei, înmormîntarea va avea loc joi între orele 11.00 şi 13.00, Epifanie Norocel urmînd să fie înhumat în cripta pregătită în cea mai mare catedrală din oraşul Buzău. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Sfîntul Părinte Daniel, Patriarul Bisericii Ortodoxe Române.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.