UPDATE: 21.30 Mașina Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Focșani înaintează cu greu spre locuința polițistului din comuna Balta Albă. La ora 21.30 echipajul militar însoțit de un paramedic SMURD mai avea aproape 6 kilometri până la destinație.

UPDATE: 18.30 Maşina de luptă a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focşani care a plecat azi spre doi bolnavi din judeţul Buzău și care a rămas înzăpezită aproximativ trei ore a fost scoasă din nămeți și și-a continuat drumul spre Balta Albă în jurul orei 18.30. Șenilata care a rămas înzăpezită la circa 20 de kilometri de localităţile în care se află cei doi bolnavi care trebuie transportați la spital a fost urnită din loc după ce în zonă au ajuns trei utilaje de deszăpezire care au înlăturat zăpada de pe șosea. Nu se poate aprecia momentul la care se va ajunge la cei doi bolnavi, având în vedere că șoseaua este acopertită cu nămeți care depășesc trei metri.

UPDATE 15.20: Mașina Armatei care a pornit de la Focșani până la Balta Albă de unde trebuie să preia doi bolnavi a rămas înzăpezită pe DN 22,la circa 20 de kilometri de localitatea în care se află pacienții. Este vorba despre o femeie de 67 de ani din Amara, bolnavă de astm, care nu mai are tratament și de un bărbat de 47 de ani cu probleme cardiace. Este vorba despre sectoristul din Balta Albă. La el a ajuns medicul de familie din localitate și îl supraveghează. În zona în care a rămas înzăpezită mașina Armatei este așteptat un utilaj de deszăpezire care să înlăture nămeții formați pe șosea care ajung să măsoare până la 2-3 metri înălțime.

Autoritățile buzoiene au cerut sprijinul Armatei pentru salvarea a două vieți, după ce ambulanța nu a putut ajunge la solicitări, din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă.
Este vorba despre o femeie de 67 de ani din Amara, bolnavă de astm și fără tratament și de un bărbat cu probleme cardiace din localitatea Balta Albă. Din cauza nămeților de 2-3 metri de pe șosele, salvarea nu a putut ajunge la cei doi bolnavi care trebuie să ajungă urgent la spital astfel că prefectul județului, Paul Beganu, a cerut ajutorul armatei.
Beganu a luat legătura cu Divizia 2 Getica, urmând ca armata să trimită la Balta Albă și la Amara un vehicul cu șenile de la o unitate militară din Focșani.
Un echipaj al ISU Buzău va aștepta șenilata la Râmnicu Sărat, pentru a o dirija cât va fi posibil pe drumul spre localitățile în care se află cei doi bolnavi, militarii urmând să fie însoțiți de un paramedic de la SMURD.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.