Ploaia înghețată care a căzut dimineață la Buzău și apoi valul de ninsoare au creat numeroase probleme în oraș. Mai mulți copaci s-au prăbușit sub greutatea stratului de gheață în timp ce mai multe fire de curent electric au cedat și au căzut la pământ, lăsând fără energie electrică mai multe cartiere.
În cartierul Dorobanți, un stâlp de iluminat public aflat în curtea unei gospodării a căzut peste trei contoare de gaze distrugând țevile și culcând la pământ zeci de cabluri de internet, telefonie și televiziune. Din cauza stâlpului picat, trei gospodării au rămas fără cu gaze iar rețelele de televiziune și internet ale mai multor societăți au fost afectate.

Circulația pe strada Dorobanți a fost întreruptă timp de mai multe ore între intersecțiile cu străzile Gârlași și Aleea Sporturilor. La această oră în municipiul Buzău ninge viscolit iar meteorologii au emis, o avertizare de cod portocaliu de ninsori şi viscol valabilă de la ora 18.00 și până miercuri dimineaţă.

În perioada menționată va ninge viscolit, viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri. Codul portocaliu vizează județele București, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi iar în restul țării se va menține avertizarea de cod galben.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.