Toate unitățile de învățământ din Buzău, mai puțin școlile generale și grădinițele din Buzău și Râmnicu Sărat, vor fi închise luni și marți din cauza vremii potrivnice.
Potrivit șefei învățământului buzoian, înspectorul general Florina Stoian, decizia de sistare a cursurilor în primele două zile ale săptămânii a fost luată în urma numeroaselor sesizări primite de la directorii de școli conform cărora, luni, elevii nu vor putea să ajungă la ore.
”Am convenit cu domnul ministru Funeriu să închidem școlile și luni și marți iar apoi vedem cum evoluează vremea și luăm măsuri astfel încât viețile copiilor și ale cadrelor didactice să nu fie puse în pericol. Astăzi, am avut numeroase semnale de la directorii de școli că din cauza căderilor masive de zăpadă luni nu vor putea ajunge la cursuri nici elevii nici profesorii. Am convenit, așadar, ca toate școlile generale, liceele și grădinițele din județul Buzău să fie închise în cele două zile, mai puțin școlile generale și grădinițele din Buzău și Râmnicu Sărat”, a declarat Florina Stoian, inspectorul general al IȘJ Buzău.
Și în săptămâna recent încheiată zeci de școli, în special cele din zona de câmpie a județului, au rămas închise, după ce drumurile au devenit impracticabile iar copiii și cadrele didactice nu au putut ajunge la cursuri.
Conform șefei ISJ Buzău, Florina Stoian, cel mai probabil orele restante vor fi recuperate într-unul din week-end-urile viitoare.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.