Localnicii din trei sate ale comunei Cochirleanca vor avea, până la jumătatea lunii mai, asfalt pe principalele ulițe din comună. Totul va fi posibil grație unui proiect finanțat din fonduri europene ale cărui lucrări au început imediat după Paște. Prima uliță, cea din localitatea Roșioru, a fost finalizată iar cea de la Cochirleanca va fi gata până la finalul săptămânii, urmând ca întreaga lucrare să fie gata săptămâna viitoare dacă și vremea va permite realizarea acestor lucrări. În total, vor fi asfaltați 1,7 kilometri de drum, care leagă școala, biserica și cimitirul de drumul județean ce traversează comuna.
Primăria comunei Cochirleanca a accesat anul trecut un proiect finanțat din fonduri comunitare nerambursabile în valoare de 100.000 de euro. Cu această sumă la care administrația locală va contribui cu aproximativ 57.000 de euro din bugetul propriu se vor asfalta 6 ulițe din satele Cochirleanca, Roșioru și Boboc, artere ce fac legătura între drumul județean și școlile, bisericile și cimitirele din cele trei sate.
Firma Mecan Construct aparținând fostului consilier județean Laurențiu Dobrică a fost desemnată câștigătoare a licitației de execuție a proiectului pentru suma de 501 493,69 de lei cu aproape 13 000 de lei mai puțin decât valoarea estimată a lucrării.
Proiectul accesat de Primăria Cochirleanca va aduce pentru prima dată asfalt pe drumurile comunale, la doi ani după ce toate drumurile comunale au fost balastate cu bani de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.