Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, manifestare ajunsă la cea de-a III-a ediție propune la categoria ”Personalități care susțin Asistența Socială” și un buzoian. Este vorba despre Vasile Diaconu, asistent social angajat al primăriei din Mânzălești, omul care din 1995 se ocupă de problemele pe care le au asistații sociali în comuna situată pe Valea Slănicului și care de ani buni a participat la  zeci de cursuri de perfecționare ca să îi înțeleagă cât mai bine pe cei aflați în dificultate.

Munca lui Vasile Diaconu în slujba asistenței sociale nu se rezumă doar la comuna Mânzălești. El este membru al Colegiului Național al Asistenților Sociali și este  vicepreședinte al sucursalei teritoriale Buzău-Ialomița, organism profesional ce numără 68 de asistenți sociali din Buzău și 28 din Ialomița.

„Nu am avut un proiect anume pentru care am fost nominalizat deși am fost foarte aproape să accesez unul pentru comunitatea locală din Mânzălești. Am respectat în schimb legislația în vigoare pe toate tematicile, protecția copiilor, excluderea și marginalizare și tot ceea ce am avut  de făcut. Probabil că munca depusă în sprijinul asistaților sociali a fost elementul decisiv care a dus la nominalizarea mea”, a explicat asistentul social Vasile Diaconu pentru Observatorul Buzoian.

Cum comuna Mânzălești este o comună care are în grijă nu mai puțin de 127 de persoane cu handicap printre care și mulți surdo-muți, Alexandru Diaconu s-a decis să facă un pas pentru a se înțelege mai bine cu aceștia și s-a înscris la cursul de interpret în limbaj mimico-gestual, curs ce se întinde pe durata a 400 de ore și care se va finaliza tot în luna martie atunci când este programată și Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială.

Cei care doresc să îl sprijine pe asistentul social din Mânzălești să urce pe podiumul excelenței în asistență socială îl pot vota online AICI!

3 COMENTARII

  1. […] Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, manifestare ajunsă la cea de-a III-a ediție propune la categoria ”Personalități care susțin Asistența Socială” și un buzoian. Este vorba despre Vasile Diaconu, asistent social angajat al primăriei din Mânzălești, omul care din 1995 se ocupă de problemele pe care le au asistații sociali în comuna situată pe Valea Slănicului și care de ani buni a participat la  zeci de cursuri de perfecționare ca să îi înțeleagă cât mai bine pe cei aflați în dificultate. Munca lui Vasile Diaconu în slujba asistenței sociale nu se rezumă doar la comuna Mânzălești. El este membru al …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.