Diferiti dar Egali

Recent înfiinţată, Asociaţia ,,Diferiţi dar egali” şi-a început activitatea în forţă, lansând joi proiectul ,,Hrăniţi speranţa cu fapte bune” care include o serie de activităţi dedicate sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre colectarea de îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării pentru copiii cu dizabilităţi şi cei care provin din familii fără posibilităţi materiale precum şi participarea cu produse hand made(felicitări şi ornamente) la Târgul de cadouri ce va fi găzduit de ,,Galeria Mall” în perioada 13-15 decembrie.
Membrii fondatori ai Asociaţiei ,,Diferiţi dar egali” sunt:Alina Monica Creţu(preşedinte), Antoanela Marinov(vicepreşedinte) şi Ionel Dobre(director executiv), aceştia propunându-şi ca prin proiectele şi activităţile pe care le vor desfăşura, să vină în sprijinul tuturor persoanelor aflate în dificultate atât din punct de vedere al sănătăţii cât şi social.
,,Probabil, mulţi se întreabă de ce am ales acest nume (n.r.Diferiţi dar egali) aşa că mă văd nevoită să dau răspunsul care este unul destul de simplu. Consider că indiferent de statutul social sau anumite probleme de sănătate, toţi suntem egali şi trebuie să ţinem mereu, cont de acest lucru. Cei care am pus bazele înfiinţării acestei asociaţii avem un bogat bagaj de cunoştinţe teoretice dar şi practice, dobândite în activitatea zilnică pe care o desfăşurăm inclusiv în instituţii specializate. Idealul nostru este acela de a veni în sprijinul tuturor celor care se confruntă cu diverse probleme”, a declarat preşedintele Asociaţiei ,,Diferiţi dar egali”, Alina Monica Creţu.
Printre serviciile oferite de către Asociaţia ,,Diferiţi dar egali” se numără consiliere în şi din limbaj mimico-gestual cu interpret autorizat (Alina Monica Creţu), asistenţă psihopedagogică şi logopedică(profesor Antoanela Marinov) precum şi consiliere juridică(Ionel Dobre), toate acestea fiind puse la dispoziţia solicitanţilor, gratuit.
În cadrul unei conferinţede presă care a avut loc , joi, la ,,Galeria Mall”, unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei ,,Diferiţi dar egali”, Ionel Dobre a precizat că şi el este tatăl unui copil în virstă de 11 ani cu deficienţe de auz şi a întâmpinat o serie de dificultăţi însă ajutorul a venit tot din partea unor ONG-uri. Este principalul motiv pentru care a decis să se implice în asociaţia sus amintită.
Vicepreşedintele Asociaţiei ,,Diferiţi dar egali”, Antoanela Marinov consideră că experienţa pe care a acumulat-o în toţi anii de când lucrează cu elevii Şcolii Speciale Nr.2 Buzău o va ajuta foarte mult în acordarea de asistență psiho-pedagogică şi logopedică.
Adrian SOARE

2 COMENTARII

  1. am o fetita cu sindrom dawn arre varsta de 6 ani operata la inima la cluj e foarte puturoasa cu mersu pe jos cu vorbitu nu prea zice cuvinte legat .santem din com maracineni sat capatinesti strada blajani nr 30 eu sant as personal si sotu sofer la paine .am vazut multe aprecieri la asociatia dumneavoastra va multumesc frumos .sper sa fiu apreciata de dumneavoastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.