sfintire centru Ratesti

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înaltpreasfinţitul Ciprian, a inaugurat, joi, în ajun de Sfântul Nicolae, centrul pentru persoane vârstnice, la Mănăstirea Răteşti.
Centrul social-filantropic „Sfânta Elisabeta“ este o unitate a cărei misiune se adresează persoanelor aflate în situaţii economico-sociale sau medicale deosebite și funcţionează în subordinea Biroului de Asistenţă Socială al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.
Centul a fost construit într-unul din cele două localuri ale fostului Seminar Teologic de la Mănăstirea Răteşti și va avea o capacitate totală de 24 de locuri din care joi au fost inaugurate jumătate. Majoritatea camerelor noului centru sunt în regim single existând doar două camere duble și dotate pentru un confort maxim cu mobilă nouă, pachet, baie proprie, și televizoare de ultimă generație.
Camera Ratesti
„Am ales să organizăm această inaugurare astăzi(nr. joi) ținând cont că suntem în ajun de Sf. Nicolae, o sărbătoare cu importantă semnificație filantropică. După trei luni de muncă asiduă, Dumnezeu ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit acest nou centru social filantropic. În aceste două corpuri de clădire care sunt unite printr-un paraclis foarte frumos a funcționat până acum liceul ortodox de fete. Pentru că a ajuns la un număr prea mic de elevi, am luat decizia să transferăm fetele la liceul similar de la Mănăstirea Pasărea și aici la Rătești să întemeiem acest adăpost. Corpul acesta de clădiri a fost adaptat destinației pe care am stabilit-o și am reînnoit clădirea aproape în întregime. Vrem ca aici bătrânele să se simtă bine, să fie ocrotite atât de îngrijitori cât și de măicuțele din Mănăstirea Rătești. După cum vedeți toate lucrurile de aici sunt de calitate, astfel ca bătrânele se vor simții aici ca acasă”, a declarat Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Serviciile oferite de Centrul social-filantropic „Sfânta Elisabeta“ sunt următoarele: găzduire pe o perioadă nedeterminată, asistenţă medicală, consiliere duhovnicească, socializare şi petrecere a timpului liber.
La inaugurarea de joi au participat, pe lângă fețele bisericești, și autoritățile locale din Berca care și-au luat angajamentul de a sprijini pe viitor Centrul social-filantropic „Sfânta Elisabeta“.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.