Asociația Pro Democrația Buzău dezaprobă modalitatea în care se face afișaj electoral în Colegiul nr. 4 pentru Camera Deputaților. Printr-un comunicat de presă remis redacției, membrii asociației menționate atrag atenția că panourile ce conțin publicitate electorală postate în comunele aparținând respectivului colegiu conțin mesaje electorale cu scopul de a populariza un anume candidat pentru alegerile ce vor avea loc în toamna anului 2012. Astfel, panourile din Colegiul nr. 4 conțin mesajul: “ Ionela Dobrica: Votează … (n.r. numele unui candidat) primar”, precum și fotografiile celor doi.
„Având în vedere că respectivii candidați se bucură de o oarecare notorietate în comunele în care locuiesc și ale căror Primării își doresc să le caștige, comparativ cu Ionela Dobrică. De aceea, suntem de părere că aceasta este o modalitate prin care se urmărește mai degrabă un transfer de imagine înspre și nu dinspre tânăra viitoare candidată pentru un loc în Camera Deputaților la alegerile din toamnă. Această acțiune este regretabilă și trebuie sanctionată ca atare. Chiar dacă nu reprezintă o încălcare a vreunei legi, opinia publică buzoiană, prin vocea Asociației Pro Democrația consideră că acest tip de comportament este un truc ieftin ce contravine principiilor democrației și valorilor civice”, se arată în comunicatul semnat de președintele Pro Democrația Buzău, Horațiu Silviu Anghelescu
De asemenea, Asociația Pro Democrația Buzău solicită public desființarea panourilor respective, întrucât consideră că reprezintă în primul rând publicitate electorală pentru alegerile generale din toamna și în plan secund pentru cele locale din 10 iunie. În caz contrar, asociația își rezervădreptul de a se manifesta împotriva acestui fapt în toate formele pe care democrația și legislația în vigoare le permit.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.