Săptămâna aceasta au loc înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Sesiunea de înscrieri care debutează astăzi se va încheia vineri iar la examenul ce va avea loc în a doua jumătate a lunii august nu pot participa candidații care au fost prinși încercând să copieze dacă de la tentativa de fraudare au fost organizate mai mult de două sesiuni de bacalaureat.
Cea de-a doua sesiune de examen va debuta pe 20 august cu proba orală la limba și literatura română îar în săptămâna 27-31 august se vor desfășura probele scrise. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 2 septembrie urmând ca rezultatele finale, în urma contestațiilor, să fie aduse la cunoștința candidaților în data de 5 septembrie.
La Buzău, în prima sesiune a examenului de bacalaureat 48,16 la sută din liceenii înscriși nu au obținut note de trecere. Din peste 3700 de elevi înscriși doar 2157 au promovat examenul de bacalaureat din care 39 după recorectarea lucrărilor.
Conform noilor reguli ale Ministerului Educației candidații care nu promovează examenul de bacalaureat din două încercări vor trebui să plătească câte 39 de lei pentru fiecare probă din sesiunile de bacalaureat la care doresc să participe.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.