Astăzi încep evaluările elevilor în şcoli. După două săptămâni de ‎cursuri  şi  recapitulări, toţi şcolarii intră în febra evaluărilor. De la clasa ‎întâi la clasa a XII-a, cu toţii vor susţine testările de început de an. ‎Rezultatele vor fi comunicate direct părinţilor şi nu vor fi trecute în ‎catalog.

Testele iniţiale vor dura între 15 şi 45 de minute. Elevii de la şcoala ‎primară vor primi calificative, iar ceilalţi vor fi apreciaţi cu punctaje. ‎Punctajul maxim este de o sută de puncte, iar din oficiu se dau zece puncte.
Rezultatele sunt importante pentru profesori pentru a şti cum să-şi ‎organizeze mai bine materia şi să-şi pregătească mai eficient elevii. Este ‎pentru prima dată când se face o astfel de evaluare în conformitate cu ‎prevederile noii legi a educaţiei. Modele de testări au fost publicate pe ‎pagina Ministerului Educaţiei, însă fiecare şcoală are dreptul să îşi ‎alcătuiască singură subiectele. Şcolile pot organiza şi câte două evaluări pe ‎zi la o clasă, la materii diferite.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.