Imagine din cadrul lansării PEL

Ieri, în Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, a fost lansat proiectul „Utilizarea Portofoliului European al Limbilor(PEL)”, în prezenţa a peste 100 de elevi şi profesori de limbi moderne din judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea. PEL este menit să ajute în formarea personală şi profesională a elevilor buzoieni.

 

Conform datelor furnizate de profesoara Maria Monalisa Pleşea, inspector pentru limbi romanice în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău şi asistent manager al proiectului, importanţa studierii limbilor moderne a fost salutată şi de reprezentanţii de la conducerea IŞJ. Georgeta Oprea, inspector pentru limbile germanice şi coodonator al proiectului pentru limbile engleză şi germană, a prezentat argumente în favoarea învăţării şi altor limbi, pe lângă limba engleză. Ea a explicat elevilor şi profesorilor noţiunile de plurilingvism şi de multilingvism.

 

Prezentă din partea IŞJ Vrancea, profesoara Zvetlana Baciu, inspector de limbi romanice, a detaliat semnificaţiile şi importanţa zilei de 26 septembrie, Ziua Europeana a Limbilor, astăzi fiind cea de-a 10 aniversare. În finalul activităţilor în plen, Marius Rădoi, reprezentant al Institutului Cervantes, a adus în atenţia elevilor două noutăţi de la Ambasada Spaniei la Bucureşti. Deschiderea centrului de examinare în vederea obţinerii Diploma de cunoscător al Limbii Spaniole (Diplomas de Español como Lengua Extranjera – DELE), la Liceul Pedagogic, reprezintă o şansă de care vor avea parte elevii din trei judeţe: Buzău, Vrancea şi Brăila. Fiind predată în puţine şcoli din judeţele menţionate, partenerii spanioli au lansat şi posibilitatea studierii individuale a acestei limbi prin programul AVE, cel mai bun program, la nivel internaţional, pentru învăţarea on-line a unei limbi străine. Pentru detalii, Maria Monalisa Pleşea sugerează celor interesaţi accesarea site-ului pelbuzau.wgz.ro.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.