Atac murdar la adresa candidatului USL la Consiliul Județean Buzău, chiar în Săptămâna Mare, când fiecare dintre noi ar trebui să dea dovadă de mai multă bunătate, înțelepciune, cumpătare și pioșenie. Numai că atunci când lupți pentru putere și bani, pentru orgolii și interese personale, uiți de credință, de bun simț și chiar de lege. S-a întâmplat chiar azi noapte când niște indivizi, plătiți probabil la oră ori amăgiți cu promisiuni că vor ajunge ceea ce nu sperau vreodată că vor fi, au ajuns să distribuie în tot orașul dar și în afara municipiuliui niște hârtii ordinare, un atac murdar și josnic la adresa unuia dintre candidații la șefia Consiliului Județean, liberalul Cristi Bîgiu.
Materialele împărțite de acești indivizi fără scrupule conțin chipul candidatului USL Cristi Bîgiu și un îndemn ironic adresat cetățenilor de a-l vota, totul făcut în așa fel încât să lovească în cel care ar trebui să fie susținut deopotrivă de toate cele trei partide care formează USL. Dar cum la Buzău, președintele Organizației Județene a partidului se încuscrește cu Victor Mocanu, cel care aspiră la fel ca și Bîgiu la prima funcție în miniparlamentul județene, e clar că lucrurile nu pot sta așa cum cer copreședinții USL, și mai presus de politică și reguli, stau interesele personale și dorința de a acapara și mai mult.
Dar să revenim la ceea ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai josnice atacuri la adresa lui Cristi Bîgiu, destul de greu încercat în ultima vreme de cei care îi sunt aproape lui Mocanu, și chiar de persoane pe care senatorul liberal, într-un fel sau altul, le-a ajutat la un moment dat. E clar că atacul este instrumentat de familia Mocanu, au spus liberalii, care au dezvăluit astăzi, cu amărăciune, că astfel de nimicuri se întâmplă chiar în Săptămâna Patimilor, adăugând că au reușit să identifice câțiva dintre golanii care s-au ocupat azi noapte de acțiunea murdară.
„Seara trecută s-a încercat umplerea municipiului Buzău cu câteva zeci de mii de fluturași denigratori la adresa domnului senator Cristi Bîgiu, candidatul USL la președinția Consiliului Județean. Este o încercare disperată a domnului Victor Mocanu, de a recupera din decalajul care se află între dânsul și domnul Bîgiu. Vreau să vă spun de ce ne referim clar la domnul Mocanu. Au fost identificați de către oamenii noștri în cursul nopții trecute persoane angajate la cabinetul deputatului Adi Mocanu sau din Consiliul Județean. E vorba de Eduard Coman, angajatul Consiliului Județean, Cosmin Pororo, Gulie Darius, Hăituc Bogdan și Aldea Petru. Am depus o plângere la Poliția municipiului Buzău și vom mai depune și altă solicitare cu aceste nume care au apărut până dimineață”, a precizat președintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru.
Președintele PNL Buzău a adăugat că în această situație președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală cel care a declarat că îl va susține în cursa pentru președinția Consiliului Județean pe cumătrul Victor Mocanu, ar trebui să se desolidarizeze de acest stil de campanie, practicat de actualul președinte al Consiliului Județean.
„Domnul Boșcodeală, în calitate de președinte al PSD Buzău, ar trebui să se desolidarizeze de acest tip de campanie. Nu face onoare PSD, ca parte a USL, să tolereze asemenea indivizi și asemenea comportament. Este o pată pe obrazul județului Buzău ca un asemenea om care mai îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Jduețean să se preteze la asemenea acțiuni”, a precizat deputatul George Scutaru.
Liderul PNL Buzău a mai precizat că în urma unor astfel de acțiuni ca cea dictată azi noapte, oamenii vor ajunge să piardă încrederea în USL.

La rândul său, candidatul USL la șefia Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a declarat că organizarea echipei de campanie care a răspândit aceste materiale electorale denigratoare este una de tip mafiot.
„Am înțeles că la începutul săptămânii Victor Mocanu făcea apel la calm și la cele sfinte în Săptămâna Mare. Una este ceea ce spune un om și alta ceea ce face. Aștept rezultatul investigației deoarece pe acest fluturaș scrie tipărit și executat la comanda PNL în tiraj de 100.000 de bucăți. Este un fals și este clar o problemă penală. Aseară am găsit mașini de 500-1000 de euro cu numere de Bulgaria, de Olanda , mașini luate de afară pentru acest lucru, cum vedem prin filmele cu AL Capone. Nu este normal ca în anul 2012 să recurgem la asemenea metode”, a precizat liberalul Cristi Bigiu.
Senatorul liberal a mai declarat că va pune la dispoziția organelor de anchetă atât filmările și fotografiile pe care le-a făcut aseară dar va solicita și monitorizările video făcute de camerele amplasate în Piața Daciei, acolo unde au acționat echipele de campanie.
De asemenea, senatorul Cristi Bîgiu a declarat că după ce oamenii legii își vor face treaba și-i vor identifica pe vinovați îi va acționa în instanță pe cei care se fac responsabili de tipărirea și răspândirea acestor materiale, solicitând exact suma la care se face referire în respectivele pliante, 400 de mii de euro, pe care ulterior o va dona spitalelor din județ.

Ciprian STERIAN

9 COMENTARII

  1. Va multumim ca ne cititi, suntem deschisi sugestiilor si criticilor dumneavoastra atata vreme cat ele sunt de bun simt. Va asteptam si cu alte observatii de fiecare data cand veti avea ceva sa ne spuneti!

  2. Domnilor, nu dormiţi două luni de aici încolo.!!!. Sunt sigur, aşa cum mass media ne-a avertizat, acesta e doar începutu „campaniei murdare” a acestui an! Hei, Victoraş, chiar nu ai nici un Dumnezeu? e săptămâna patimilor cine te îndeamnă la mizeriile astea???
    Oameni buni, aţi uitat??? „Oamenii sunt faptele lor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.