Poliţiştii buzoieni continuă ofensiva împotriva ghicitoarelor. După ce luna trecută, mascaţii au descins în forţă în mai multe vile de lux deţinute de cele care practică vrăjitoria şi au dus la audieri mai multe ghicitoare, ziua trecută, s-a consumat o nouă acţiune îndreptată împotriva celor care se ocupă cu astfel de treburi necurate.
Oamenii legii au organizat un flagrant în urma căruia au reuşit să reţină o buzoiancă de 58 de ani, acuzată de înşelăciune. Femeia a fost prinsă în flagrant imediat după ce a primit patru milioane de lei vechi de la o clientă căreia îi spusese că va suferi ceva foarte grav dacă nu îi va dezlega farmecele aruncate asupra ei de o altă vrăjitoare. Banii respectivi reprezentau doar prima tranşă din totalul de 7 milioane de lei vechi pretinşi de vrăjitoare.
Iar clienta cu ajutorul căreia s-a organizat ieri flagrantul nu este singura victimă a ghicitoarei. Anchetatorii au stabilit că în perioada septembrie 2011-aprilie 2012, individa a înşelat şase persoane cărora le-a cerut în schimbul partidelor de ghicit aproape 300 de milioane de lei vechi.
De altfel, polițiștii au găsit ieri în urma unor percheziții la locuința ghicitoarei din cartierul Broșteni mai multe telefoane mobile, peste 13 mii de euro şi 91 de milioane de lei vechi, bani despre care anchetatorii cred că provin din înşelătorii. Ghicitoarea a fost reţinută pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
Surse judiciare susţin că vrăjitoarea îşi racola clienţii, nu prin publicitate în diverse publicaţii așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor de acest gen, ci prin recomandări şi prin cunoştinţe ale vechilor cliente. De fiecare dată, femeia le spunea clientelor că au „cursul vieţii legat”, „cununiile legate” ori că au probleme grave de sănătate, şi pentru a scăpa de toate aceste rele trebuie să-i plătească ei diverse sume de bani. Unele dintre victime i-au cedat ghicitoarei chiar bijuteriile personale.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.