Dorința de a ajunge cu orice preț, în funcții cheie, în care banii publici sunt împărțiți după propriul plac, îi transformă pe unii politicieni în adevărate hiene. S-a întâmplat și astăzi când conducerea Organizației Județene a PSD Buzău a trecut, din nou, la atac. La fel ca în ultima lună, vizat de tunul de acuze a fost candidatul Uniunii Sociale Liberale la Consiliul Județean, senatorul liberal Cristi Bîgiu, cel alături de care social democrații ar trebui să lupte pentru câștigarea alegerilor de anul viitor.
Evitând să-și asume responsabilitatea pentru gestul de-și ataca un aliat, doar pentru că nu i s-a făcut pe plac atunci când s-a stabilit candidatul USL la Consiliul Județean în defavoarea cumătrului său, Victor Mocanu, președintele PSD, Constantin Boșcodeală i-a invitat pe jurnaliști, la conferința de presă a partidului, să se servească cu niște documente, vezi Doamne, primite la sediul formațiunii de la un alegător revoltat de hotărârea USL de a-l susține pe Bîgiu la șefia miniparlamentul județean. Așa cum a procedat și când a făcut publice sondajele comandate de PSD pentru stabilirea candidaților la Primărie și Consiliul Județean, deși conducerea partidului interzisese ca datele să ajungă în presă, Boșcodeală s-a eschivat în a comenta subiectul, vrând să dea impresia că atacul nu vine din partea sa, ci de la un social democrat din județ care ar considera că Bîgiu nu este potrivit pentru șefia Consiliului Județean. Cu toate acestea, este greu de crezut că lucrurile stau așa, mai ales că documentele în care se prezentau niște foi matricole de la o facultate începută inainte de 1989 și abandonată erau pregătite, multiplicate și capsate, numai să fie înmânate presei. Mai mult, cel care a sărit să ofere jurnaliștilor aceste hârtii menite a-l denigra pe liberalul Cristi Bîgiu a fost Ștefan David, consilier județean PSD, un apropiat al lui Victor Mocanu.
Surprins de atacurile repetate ale ”colegilor” din USL și mai ales de atitudinea lui Boșcodeală, care înainte de decizia Uniunii susținea sus și tare că îi este prieten , senatorul liberal Cristi Bîgiu a preferat să nu răspundă cu aceeași monedă, mai ales că PNL și PSD ar trebui să lupte împreună pentru câștigarea alegerilor din 2012.
”Este incalificabil gestul lui Constantin Boșcodeală care este lider al PSD Buzău. Nu știu ce are de câștigat cu asemenea acțiuni îndreptate împotriva mea. În loc să ne întâlnim și să stabilim un plan de bătaie, ei sunt preocupați să mă atace. De fapt, mă întreb dacă domnul Boșcodeală vrea cu adevărat să câștige alegerile. Acțiunile sale nu fac deloc bine USL-ului”, a declarat astăzi senatorul PNL, Cristi Bîgiu, candidatul USL la Consiliul Județean Buzău.
Nu este pentru prima dată când conducerea PSD Buzău îl atacă pe liberalul Cristi Bîgiu, după ce acesta a fost stabilit candidat al USL la Consiliul Județean. Din momentul în care Victor Ponta și Crin Antonescu au anunțat candidatura, atât Boșcodeală cât și Mocanu, au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l pune într-o lumină nefavorabilă pe senatorul liberal, doar, doar liderii USL vor reveni asupra deciziei și-l vor sprijini pe actualul președinte al CJ Buzău.
Deși Victor Ponta dar și alți lideri social democrați de la Centru au spus de fiecare dată când a fost adusă în discuție situația de la Buzău că nu se va reveni asupra deciziei iar Boșcodeală și Mocanu trebuie să se conformeze hotărârii luate la București, cei doi au continuat cu presiunile și cu atacurile la adresa liberalului. Mai mult, Mocanu, în dorința de a-și atinge scopul, a ajuns să spună că buzoienii sunt cei care îl pot trimite acasă, și nu ”doi indivizi rupți de realitate”, referindu-se la liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. Sincer, dincolo de luptele politice, chiar nu sunt de acord ca acest judet sa fie condus de un ins caruia nu i-a fost prea placut scoala! Parca era vorba ca USL sa promoveze oameni valorosi si nu pe cei care au trecut din repetentie in repetentie si care au ajuns persoane importante doar pentru ca au stiut sa faca bani. Buzoienii din generatia mea si a lui Bigiu stiu cam cine era in scoala si, sincer, cred ca Antonescu trebuia sa stie pe cine baga in fatza!

  2. M/am săturat de „savanţii” care stau pe margine şi critică. Auzi colegi de generaţie. Eu îmi cunosc generaţia şi l-aş susţine pe oricare…Halal!
    „Eu nu mă bag da de mâncat…pot, cu gura plină”, vorba puriului.

    Du-te domnule la Antonescu cu toţi colegii, intră în USL, şi arată-ţi potenţa. cine te opreşte, dece faci pe placul guvernanţilor? Din pupincurism, este???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.