Democrat liberala Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), postul acesteia fiind ocupat, prin decizia premierului, de către râmniceanca Dorina Danielescu. Preşedintele ANRP şi-a depus demisia marţi, 4 octombrie, Dumitrean ocupând această funcție din octombrie 2009.
La sfârşitul lunii august, de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a fost demis vicepreşedintele Remus Baciu, acesta fiind arestat preventiv într-un dosar de corupţie. Remus Baciu a fost arestat pentru că ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate.
În motivarea deciziei de arestare a funcţionarului, Curtea de Apel Bucureşti notează că acesta s-a folosit de instituţiile statului în interese personal şi că gravitatea faptei pentru care este cercetat Baciu reiese şi din calitatea sa de subsecretar de stat în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, instituţie publică aflată în subordinea Guvernului.

Pentru a mai repara din imaginea ANRP, grav afectată de arestarea fostului vicepreședinte, premierul Emil Boc a decis numirea în funcție a Dorinei Danielescu, chiar dacă și în cazul ei au existat de-a lungul timpului mai multe suspiciuni în ceea ce privește rezolvarea unor dosare în funcție de interesul personal. Mai mult, în anul 2004, procurorrul Dorina Danielescu pe atunci procuror în cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Ploiești dădea publicității din greșeală o listă întocmită de polițiști pentru destructurarea une rețele de crimă organizată.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.