Atenţie cui deschideţi uşa! Este avertismentul poliţiştilor după ce mai mulţi bătrâni au fost traşi pe sfoară de falşi angajaţi ai unor societăţi de televiziune prin cablu. Oamenii au dat drumul la uşă hoţomanilor şi au plătit crezând că îşi achită facturile. In fapt, bătrânii au dat bani unor indivizi puşi pe căpătuială prin orice mijloace care duşi au fost odată ce şi-au atins scopul. Atenţie, printre victime s-au numărat inclusiv persoane care locuiesc în blocuri cu interfon.
”În continuare, persoanele în vârsta sunt cele mai vulnerabile la comiterea de infracțiuni. Cad victime și hoților și escrocilor care se dau reprezentanți ai diferitelor firme de cablu și îi păcălesc cu diverse sume de bani pe care aceștia trebuie să le plătească în avans”, a declarat comandantul Poliției municipale Relu Ionescu.
Nu mai devreme de săptămâna trecută o buzoiancă de 73 de ani a sunat la „112” şi s-a plâns că a fost înşelată de un necunoscut. Bătrâna a povestit că în timp ce se afla pe scara blocului în care locuieşte, a fost abordată de un necunoscut care s-a prezentat ca fiind operator de cablu TV şi s-a oferit să îi prezinte diferite oferte promoţionale. După ce femeia i-a dat 30 de lei ca avans pentru una dintre oferte, necunoscutul a plecat cu banii în buzunar, lăsând-o pe bătrână cu buza umflată. Intr-un final, buzoianca i-a dat seama că a fost înşelată și a sunat la „112”. Îngrijorator este că astfel de cazuri se tot întâmplă în ultima perioadă, victime fiind în special bătrânii. Totodată, polițiștii atrag astenția buzoienilor să nu mai deschisă ușile de la intrările în bloc înainte de a se asigura că vfizitatorii sunt de bună credință.
Un alt caz, în care infractorii au profitat de buna credinţă şi de neatenţia victimei, a fost înregistrat, recent, la Rîmnicu Sărat. Sub pretextul că vând haine la preţuri de nerefuzat, două necunoscute au intrat în casa unei femei de de 77 de ani şi i-au luat dintr-un sertar toate economiile realizate în ultimii ani.

Cristina DINULESCU
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/07/Relu-IONESCU.mp3|titles=Relu IONESCU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.