Le merge bine, anul acesta, producătorilor de pepeni. Ploile care au alternat cu căldura au făcut adevărate minuni pentru cei care și-au cultivat pepeni pe terenurile deținute. Și pentru că marfă este din belșug, producătorii au invadat deja pieţele, unii dintre ei ajungând chiar să-și vândă recolta la colţ de stradă sau în faţa blocurilor, în cartiere. Zeci de autorizaţii au fost emise de Primăria municipiului Buzău, însă cu toate acestea, comerţul este afectat de numeroși precupeţi care vând în afara legii.
De la începutul lunii, poliţiştii locali, cei care fac controale printre vânzători, au aplicat aproape 25 de amenzi în valoare de peste 2800 de lei indivizilor care vor să se îmbogăţească peste vară din comerțul cu pepeni.
Iar controalele nu se vor opri aici, spun polițiștii locali pe umărul cărora se plâng de alfel producătorii adevărați, cei ale căror vânzări sunt afectate de samsari. Autoritățile atrag atenția că vânzătorii de pepeni vor fi monitorizaţi toată vara iar cei care sunt prinşi că au marfă la vînzare fără documente riscă amenzi consistente de pînă la 500 de lei.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.