Atenție mare la ce alimente consumați! Un bărbat din Pătârlagele a fost diagnosticat cu botulism după ce a mâncat la serviciu conservă de fasole cu cârnați.

La scurt timp, omul a început să se simtă rău. A mers întâi la medicul de familie, apoi la spital, și cum simptomele pe care le avea aduceau mai degrabă a viroză, diagnosticul a fost pus destul de greu.

În cele din urmă, neurologul și infecționistul pe mâna cărora a ajuns bărbatul au suspicionat că acesta are botulism.

În urma anchetei, s-a stabilit că bărbatul a consumat o conservă de fasole cu cârnați, aceasta fiind, probabil, sursa îmbolnăvirii.

Bărbatul a fost transferat la un spital din Capitală unde primește tratament specific.

Pe de altă parte, inspectorii DSVSA Buzău au demarat o anchetă la magazinul din Pătârlagele de unde bărbatul a cumpărat conserva, care era în termen de valabilitate.

Din primele date, magazinul respectă toate condițiile de păstrare și vânzare a alimentelor, verificări fiind făcute ulterior și la depozitul situat la marginea Buzăului de unde au fost cumpărate conservele cu pricina.

Botulismul este o afecțiune gravă, cauzată de o toxină produsă de o bacterie numită Clostridium botulinum. Toxina este una din cele mai puternice otrăvuri din lume. Botulismul se transmite prin alimente, răni, iar cel mai frecvent este botulismul infantil, care apare după ce bacteriile se înmulțesc în tractul gastro-intestinal al copiilor mici.

Simptomele botulismului

Dificultate înghițit sau la vorbire;
Slăbiciunea mușchilor feței;
Vedere dublă;
Probleme ale respirației;
Vomă, amețeli și crampe abdominale;
Paralizie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.