Aleșii locali au aprobat, miercuri, acordarea de mandate speciale primarului Constantin Toma pentru a propune în cadrul Adunării Generale a ADI Buzău 2008 suplimentarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău  și doamnei Georgeta Cristea care urmează să reprezinte interesele municipiului Buzău   în carul Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău.

Legat de mandatul acordat de Consiliul Local Municipal în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 Constantin Toma a declarat că nu va propune nimic altceva decât ceea ce a fost mandatat să propună și anume modificarea ordinii de zi a ședinței AGA a Companiei de Apă Buzău programată pentru săptămâna viitoare

„Nu voi propune decât ceea ce am fost mandatat adică să vin cu noi puncte pe ordinea de zi a AGA a Companiei de Apă Buzău. Ori voi propune puncte noi, ori voi solicita modificarea punctelor de pe ordinea de zi propuse de consiliul de administrație al companiei. Ceea ce dorim noi, să reducem costurile de funcționare pe personal indirect productiv cu 30%, să dispară sumele alocate pentru avocați  pentru că au juriști mai mulți decât Primăria. Să reducă costurile de protocol cu 10%, am propus de asemenea tăierea provizioanelor legate de mandat. Am propus de asemenea o nouă firmă de audit și să aleagă ei una dintre cele mai mari cinci firme existente la nivel mondial. Vrem să reducem și costurile de funcționare și să creăm și premisele pentru reducerea prețului la apă. Reducerile trebuie să le folosească Compania de Apă pentru a înlocui cei 50 de kilometri de rețea de oțel și azbociment,  sunt multe lucruri de făcut”, a declarat primarul Constantin Toma la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal.

De asemenea Toma a precizat că membrii Corpului de Control al primului Ministru au ajuns de ieri la Buzău și au după ce au verificat documentele din Primărie au mers la sediul Companiei de Apă Buzău unde vor sta până la sfârșitul săptămânii.

„Ieri am avut circa 3 ore corpul de control a primului ministru la Primărie. Au plecat de la mine la Compania de Apa și azi sunt probabil  și la „ADI 2008” și la Compania de Apă. Sper ca în raportul pe care îl vor face sa se descopere ceea ce buzoienii știu,  anume o risipa extraordinară și un management care a dus prețul apei și al apei meteorice printre cele mai mari din România, condiții de nesuportabilitate pentru acest produs vital oferit pentru buzoieni”, a declarat primarul municipiului Buzău Constantin Toma.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.