Venera Acsinte, DSP

Cu o lună înaintea începerii noului an şcolar, din totalul de 785 unităţi şcolare din judeţ, 173 sunt în mediul urban, dintre care 154 au autorizaţie sanitară să funcţioneze. Restul de 612, aflate în mediul rural, sunt doar pe jumătate autorizate sanitar, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) urmând să revină în controale mixte.

 

Venera Acsinte, director DSP Buzău, a prezentat recent situaţia controalelor pe anul şcolar trecut. Astfel, din 815 controale, 531 au fost unice, iar 203 recontroale menite să verifice remedierile impuse la termen. „Sanepidul”, aşa cum este cunoscut în mediul şcolar, a aplicat 55 sancţiuni, dintre care 45 avertismente şi 10 amenzi în cuantum de 7700 lei. „Principalele probleme pe care s-au aplicat sancţiunile, majoritatea în mediul rural, sunt: lucrările de reabilitare nefinalizate, neasigurarea aprovizionării cu apă potabilă şi neasigurarea funcţionării instalaţiilor interioare de aprovizionare cu apă potabilă, grupuri sanitare nevidanjate, neigienizate şi neamenajarea corespunzătoare a spaţiilor destinate distribuirii produselor alimentare oferite gratuit (cornul şi laptele)”, a declarat Venera Acsinte.

 

Echipele mixte sunt în control înaintea începerii noului an şcolar, mergând mai ales în acele unităţi şcolare care deseori au prezentat neconformităţi. În mediul rural sunt cele mai mari probleme, unde numai 55% dintre unităţi au autorizaţie sanitară. Despre procedura autorizării, şefa DSP explică: „Directorii cunosc foarte bine cerinţele de autorizare şi care sunt condiţiile minimale pentru care Direcţia de Sănătate Publică acordă această autorizaţie. Dacă ei consideră că şcolile pe care le conduc respectă condiţiile, depun o declaraţie pe proprie răspundere. Noi facem verficicări la faţa locului şi dăm o notificare de confirmare sau nu. Se dă autorizare, în final, sau o notofocare de respingere, caz în care se enumeră cauzele respingerii.”

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.