Însoţitorii persoanelor cu handicap din mai multe judeţe între care se ‎află şi Buzăul au protestat astăzi la Ministerul de Finanțe față de atitudinea autorităților de a nu aloca bani de la buget pentru plata salariilor. ‎ În municipiul Buzău, dar și în alte localități din județ, în luna iunie, s-au epuizat sumele pentru indemnizațiile însoțitorilor ‎persoanelor cu dizabilități.  Până acum, primarii din Buzău și Gherăseni au cerut sprijin de la Prefectură, însă nu au primit nici un răspuns.

În fața Ministerului de ‎Finanțe s-au aflat, astăzi, circa 150 de protestatari din Maramureș, Călărași, Brașov, ‎Ialomița dar și de la Buzău de unde au fost prezente 11 persoane care au în grijă persoane cu handicap ‎și care au cerut Executivului banii ce li se cuvin.
”Am participat la un protest la inițiativa celor din Maramureș și am fost prezenți de la Buzău 11 persoane. Am mers la discuții la Ministerul Finanțelor și ni s-a prezentat un document din care reiese că la data de 30 iunie 2011 mai erau disponibili bani pentru a fi plătite aceste salarii. Am cerut detalii la Direcția de Asistență Socială Buzău, la domna Alexandrina Docuz care ne-a spus că nu știe nimic și este posibil ca luni să fie virați acești bani. Probabil că adevărul este undeva pe drum între București și Buzău”, a declarat Ionica Tarău, președintele Asociației 1 Iunie 2001.
O altă nemulțumire a celor care au grijă de persoanele cu dizabilități este aceea că Guvernul a permis primăriilor să-i trimită în ‎șomaj pe însoțitorii persoanelor cu handicap pe care nu mai au cu ce îi plăti.
În municipiul Buzău, există 432 de însoțitori ai persoanelor cu handicap ‎care și-au primit ultima indemnizație la începutul lunii iulie in cuantum de 220 de lei reprezentând mai puțin de jumătate din salariul aferent lunii iunie .
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.