Pompierii și jandarmii buzoieni se vor deplasa de acum mai repede pe zonele accidentate din județ. Începând de astăzi, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău și Inspectoratul pentru Situații de Urgență își vor lua în primire ATV-urile achiziționate cu bani de la Consiliul Județean Buzău. Deși au ajuns în garajele ISU Buzău de mai bine de două săptămâni, cele trei ATV-uri vor fi înmânate abia astăzi beneficiarilor. Două vor ajunge la Inspectoratul de Jandarmi Județean iar unul va rămâne in curtea pompierilor buzoieni.

Comandantul ISU Buzau, colonelul Dănuț Nicolae, ne-a declarat că în ultimele două săptămâni a stabilit din rândul angajaților personalul care va deservi noul vehicul iar acesta a fost instruit de reprezentanții firmei care a vândut ATV-ul către Consiliul Județean. Pentru ca treaba să meargă bine personalul ales să lucreze pe noul mijloc de transport a fost desemnat din rândul angajaților cu experiență în teren care dețin astfel de vehicule.

Spre deosebire de ATV-urile comercializate pentru civili, cele ale pompierilor sunt dotate cu dispozitive de avertizare acustice şi luminoase, sistem de comunicaţii mobil, troliu care poate tracta până la 2000 Kg  dar și o remorcă destinată transportului de unelte și accesorii necesare în stingerea incendiilor.

Dacă cele două ATV-uri care vor ajunge la jandarmii buzoieni vor avea ceva mai mult de lucru aceștia având misiuni de patrulare în teren accidentat, cel din dotarea ISU Buzău nu va fi folosit zi de zi ci doar în anumite zone și  la misiuni specifice cum ar fi: recunoașterea zonelor afectate de incendii sau alunecări de teren, transportul uneltelor și accesoriilor în zone greu accesibile, transportul și evacuarea persoanelor rănite, transportul câinelui de salvator în zone în care accesul cu un alt tip de vehicul nu ar fi posibil. Costul unui astfel de ATV se ridică la aproape 10.000 de euro, vehiculele fiind cumpărate cu bani de la Consiliul Județean.

 

Ciprian  STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.