Miercuri, în prezența ministrului Justiției Alina Gorghiu, a președintelui CJ Petre Emanoil Neagu și a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchim. au demarat lucrările pentru construirea unui nou penitenciar în localitatea Unguriu.

”Am fost în 16 judeţe deja. Buzău este pe harta sistemului nostru cu un obiectiv destul de important. Unguriu este locul în care, după 20 de ani, se construieşte ceva de la zero în sistemul penitenciar românesc. Vorbim de un penitenciar care înseamnă prima investiţie foarte importantă după anul 2020, când am reuşit să debutăm cu construcţia Centrului Educativ de la Buziaş, din Timiş. Acest penitenciar este emblematic pentru infrastructura sistemului de justiţie din România pentru că avem nişte obligaţii pe care, la un moment dat, va trebui să le respectăm, nu doar la nivel european, dar şi faţă de tot ce înseamnă cetăţean al României”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Jusțiției a explicat că noul penitenciar va avea 900 delocuri de detenție cu câte 4 metri pătrați alocați fiecărui deținut  și totul va fi construit la standard europene.

„Astăzi au început lucrările de construcție la penitenciarul Unguriu, în prezența ministrului justiției, doamna Alina Gorghiu, a domnului primar al comunei Unguriu, dl Ciprian Tirizică, dar și a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, dl Dan Halchim.

Pentru comuna Unguriu, dar și pentru județul Buzău, este o investiție importantă prin impactul economic în zonă. Fie că vorbim despre noi locuri de muncă unde vor fi angajați și buzoieni, această investiție de peste 65 milioane de euro va atrage investiții în infrastructură și va fi o contribuție importantă la bugetul local.

Pe lângă cele 12 pavilioane pentru detenție, penitenciarul va avea și o clădire administrativă pentru personal, biserică, centru medical, precum și sală de sport și teren multifuncțional.

Penitenciarul Unguriu va avea 900 locuri de detenție în regim deschis și semi-deschis. Este prima unitate a sistemului penitenciar ce se construiește după 24 de ani”, a scris pe Facebook și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.