Abia intrate în vigoare noile amenzi pentru parcare din municipiul Buzău își produc deja efectele. Gândindu-se la clienți dar și la angajații care vin cu mașinile personale la serviciu, o primă unitate bancară din municipiul Buzău s-a gândit să ia în serios spusele primarului Constantin Boșcodeală și a trecut deja la amenajarea primei parcări subterane din orașul Buzău. Prima parcare subterană din Buzău va fi gata la finele lunii august și va oferi buzoienilor 75 de locuri de parcare.
Detalii despre cât vor dura lucrările, ce categorie de șoferi vor putea parca în prima parcare subterană din Buzău, de unde provin banii și mai ales în cât timp și cum va fi amortizată investiția am putut afla prin amabilitatea directorului zonal de investiții al B.C. Romania, Sabin Morărescu.
„Dat fiind că de astăzi intră în vigoare noile amenzi pentru parcare în municipiul Buzău am decis să demarăm lucrările pentru amenajarea unei parcări subterane ce se va întinde pe o suprafața de peste 500 de metri pătrați desfășurați pe patru nivele. Am luat această decizie pentru a veni în sprijinul angajaților dar și al clienților care ne trec zilnic pragul. Este adevărat că noile amenzi intră în vigoare de la 1 aprilie iar termenul de finalizare al primei parcări subterane ce aparține unei instituții bancare din orașul Buzău se va finaliza abia la sfârșitul verii, dar sperăm să găsim înțelegere din partea municipalității și să identificăm o soluție astfel încât angajații și clienții băncii să nu fie sancționați pe perioada celor 4 luni cât se estimează că vor dura lucrările ”, a declarat pentru Observatorul Buzoian, Sabin Morărescu, director de investiții al B.C. România pe zona de Sud-Est.
Parcarea va fi construită în special pentru angajații și clienții băncii dar șoferii își vor putea parca mașinile și contra unei taxe de 1,5 lei pe ora de parcare pe perioada zile și 3 lei pe perioada nopții. Conform sursei citate investiția pentru realizarea primei parcări subterane din orașul Buzău se ridică la peste 750.000 de euro bani care provin strict din fondurile unității bancare și care vor fi recuperați în următorii trei ani atât din dobânzi și comisioane bancare cât și din taxa de parcare.
Municipalitatea vede cu ochi buni demararea primei investiții de acest tip din Buzău și speră ca gestul să nu fie unul singular și astfel de inițiative să fie adoptate și de alte unități publice din zona centrală a orașului Buzău.
„Mă bucur că demersurile noastre pentru instaurarea unui climat de ordine în parcările din municipiu au fost percepute corect și felicit instituția pentru demararea lucrărilor la prima parcare subterană din Buzău. Sper ca această inițiativă să fie un exemplu și pentru celelalte instituții similare din centrul orașului Buzău. În ceea ce privește solicitarea ca angajații și clienții băncii să nu fie sancționați pe perioada lucrărilor acest lucru va fi posibil doar dacă hotărârea de consiliu adoptată joi va fi respectată pentru că nu putem ca într-o zonă a orașului să aplicăm legea și în alta zonă să dăm derogări ”, a declarat edilul Constantin Boșcodeală.
Ciprian STERIAN

Citește și: Prima parcare subterană din Buzău, din păcate, doar o păcăleală de 1 Aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.