Porti deschise ISU

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu,, al judeţului Buzău se alătură ca în fiecare an programului activităţilor derulate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”
Astfel, marți 2 aprilie a.c., între orele 09.00 – 13.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău îşi va deschide porţile pentru elevii buzoieni care doresc să observe îndeaproape o parte din tehnica folosită de poliţişti în activitatea de combatere a infracţionalităţii. Vor fi expuse, în curtea IPJ, un laborator mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru cercetările efectuate la locul producerii unor evenimente, echipamentele de care dispun luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, autospeciale aflate în dotarea Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţiei Rutiere, inclusiv o motocicletă. Nu vor lipsi nici îndrăgiţii „câini poliţişti”, atât de utili în activitatea de depistare a suspecţilor, precum şi în activitatea de patrulare, prindere şi imobilizare a infractorilor.
La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu,, pe parcursul întregii săptămâni se vor desfăşura activităţi de educaţie preventivă la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ . Totodată, la sediul ISU Buzău se va organiza în fiecare zi a săptămânii ,,Ziua porţilor deschise“ între orele 09.00 – 14.00, având acces grupurile de elevi planificate conform solicitărilor primite, dar şi alte categorii de cetăţeni.
Până în prezent 15 grădiniţe, şcoli şi licee și-au manifestat intenția de a efectua vizite cu grupuri de copii, la sediul inspectoratului şi un număr de 8 şcoli şi licee pentru efectuarea unor exerciţii şi prezentări de teme pentru care personalul I.S.U. Buzău se va deplasa la sediile acestora.
În perioada 1-5 aprilie la nivelul întregii țări se desfășoară programul ” Să ştii mai multe, să fii mai bun!(fosta Școala altfel)” in care elevii pot merge la muzee, teatru, la film, în excursii, pot organiza în clasa discuții pe diverse teme.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.