Doi bătrâni din localitatea Brădeanu au murit sâmbătă într-un incendiu care le-a cuprins locuinţa, pompierii reclamând faptul că au fost solicitaţi cu întârziere de către vecini care au încercat să stingă focul cu ce au avut la îndemână.

Potrivit comandantului ISU Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, incendiul a fost anunţat la 112 sâmbătă, în jurul orei 13.30, cu mult după ce a izbucnit focul, cei care au făcut anunţul precizând, iniţial, că ar fi vorba de trei victime.  O dată ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit casa bătrânilor în flăcări şi circa 2-300 de persoane care se uitau cum locuinţa era mistuită de foc.

Conform sursei citate, operaţiunea de stingere a incendiului a fost extrem de dificilă din cauza flăcărilor care se manifestau cu violenţă, după care, la fel de dificilă a fost găsirea şi identificarea victimelor.

Trupurile a doi bătrâni, proprietara de 71 de ani şi concubinul acesteia de 84 de ani, au fost găsite arse în casă, femeia fiind descoperită aproape de ieşire, semn că a încercat să iasă din locuinţa însă a fost cuprinsă de foc.

“In momentul în care ne-am deplasat la Brădeanu, informaţia a fost că avem trei victime, dar în urma cercetărilor Poliţiei s-a constatat că cea de-a treia persoană care fusese înainte la ei, plecase şi era deja acasă. Este vorba despre un prieten de familiei, un  frizer care-l mai tundea pe bătrânul imobilizat la pat.  Casa a ars în totalitate, după cercetări s-au găsit resturile arse ale celor doi bătrâni. Observarea focului şi anunţul au fost făcute cu  cu întârziere, când au ajuns colegii mei acolo erau 2-300 de  de persoane, toţi spectatori,  fără să încerce până la sosirea pompierilor să stingă incendiul. Abia la 15.10 am găsit cea de-a două victimă, femeia, aproape de uşă, semn că a încercat să iasă,” ne-a declarat şeful ISU Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae. Sursa citată a adăugat că incendiul în care au murit cei doi bătrâni a izbucnit de la un godin.

Vecinii au încercat să stingă focul cu ce au avut la îndemână şi au sunat la 112 abia când şi-au dat seama că sunt depăşiţi de situaţie şi este nevoie de pompieri. Bunele intenţii ale vecinilor i-au costat viaţa însă pe cei doi bătrâni care nu au mai putut fi salvaţi. Autorităţile recomandă celor care văd sau se află în astfel de situaţii periculoase să sune mai întâi la numărul de urgenţă, apoi să intervină pentru ajutor, dacă este cazul.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.