[section_title title=Pag1]

Gheorghita Marian si Ghe Vlase

Dezvăluiri de senzație ale președintelui PC Buzău, Gheorghe Vlase. La mai bine de o jumătate de an de la ultima conferință de presă organizată la sediul partidului, Gheorghe Vlase a prezentat îndeamănunt activitatea filialei județene a Partidului Conservator care a fost aproape inexistentă.
În primul rând președintele conservatorilor buzoieni a dorit să infirme informațiile potrivit cărora președinția organizației județene ar putea fi preluată de senatorul PP-DD Constantin Popa iar pentru a da credibilitate spuselor sale, Vlase nu s-a sfiit să facă amenințări voalate la adresa conducerii centrale a Partidului Conservator.
„Nu cred că liderii noștri de la București pot schimba atât de ușor conducerea de la Buzău pentru că este o structură consolidată și nu suntem atât de imorali încât să ne schimbe cu primii veniți. Personal nu cunosc calitatea celor doi dar noii membri sunt bineveniți cu condiția să se integreze în organizație și să trecem la muncă nu să sărim la președinția partidului. Eu sunt președinte interimar de aproximativ doi ani și am mai trecut printr-o întâmplare acum un an iar la momentul respectiv am avut probleme pentru că la plecarea domnului președinte(nr Ion Vasile) au mai plecat din PC, organizația de femei, organizația de tineret și 10 consilieri. Eu cred că șefii noștri de la București nu vor să se mai întâmple odată această chestiune”, a menționat Gheorghe Vlase dând de înțeles că în cazul unei debarcări, ar putea fi urmat de un mare număr de oameni.
Pe de altă parte președintele PC a spus că nu are emoții în ceea ce privește plecarea sa pentru că nu este plătit de partid. Totodată, Vlase a prezentat prima și deocamdată singura „victorie” repurtată în lupta pentru câștigarea șefiei deconcentratelor buzoiene prin numirea directorului Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit dar și faptul că șefii de deconcentrate subordonate Ministerului condus de Daniel Constantin s-au înregimentat în Partidul Conservator dar nu pentru păstrarea funcțiilor ci pentru că au găsit la PC Buzău oameni de calitate.
„Am început deja să numi oameni în deconcentrate. Directorul de la OJPDRP, Marian Lisiuc este numit de noi și este de 7 ani în sistem. Așa cum am promis vom propune doar oameni capabili să conducă aceste instituții. Observați și puteți observa că nici unul din noi nu se află printre acei oameni. Mai mult decât atât toate deconcentratele pe agricultură, de la APIA până la Direcția de Reproducție, semințe și OSPA s-au înscris ca membri la PC. Acești oameni datorită faptului că au apelat la mine să îi mai ajut pe la minister au considerat că e bine să fie înscriși la noi. Doamna Stelea este membru al PC la fel și domnul Dragnea Adonis de la DSV. Că aceasta doamna sau acești domni au vrut să se înscrie la noi este altă treabă. Au considerat, probabil, că la Partidul Conservator, sunt alt gen de oameni”, a declarat liderul PC Buzău, Gheorghe Vlase.
Totodată, Vlase recunoaște că din pricina faptului că Partidul Conservator nu a obținut 10 la sută din numărul de deconcentrate, la Buzău s-au blocat posturile care se subordonează Ministerului Agriculturii pentru ca acestea să revină membrilor Partidului Conservator.
„S-au stopat numirea de directori pe Agricultură pentru că noi la Buzău nu am reușit să ne înțelegem și să semnăm un protocol pe 10 la sută din deconcentrate. De aceea domnul ministru (nr. Daniel Constantin) a spus dacă noi nu obținem nimic măcar să dăm pe linia ministerului condus de noi. Noi nu am reușit să obținem până acum cei 10% stabiliți la Centru prin protocolul ACD-USL”, a precizat Gheorghe Vlase.
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2013/03/Gheorghe-VLASE.mp3|titles=Gheorghe VLASE]

Gheorghita Marian si Gheorghe Vlase
La rândul său și președintele executiv al PC Buzău, Gheorghiță Marian a încercat să clarifice problema deconcentratelor care ar fi trebuit să revină conservatorilor însă intervenția sa a avut mai degrabă rolul de a încurca și mai tare lucrurile.
„În Buzău a fost o colaborare mai dificilă între partidele din USL. Noi am cam fost scoși din negocierile pentru deconcentrate dar după ce am insistat am aflat că funcțiile se împărțise deja și chiar exista un protocol de care noi nu știam dar cred că dumneavoastră știați. Intervenind un blocaj de comunicare, chiar astăzi am fost să discutăm cu vicepreședintele PNL Cristi Bîgiu, să încercăm să deblocăm situația. În mod normal am făcut o listă, o propunere, pe care am înregistrat-o la președintelui Consiliul Județean prin care solicităm conducerea la 4 deconcentrate”, a declarat președintele executiv al PC Buzău, Gheorghiță Marian.
Totodată, președintele executiv al PC Buzău spune că propunerea pentru obținerea conducerii celor 4 deconcentrate a fost înregistrată și la cabinetul președintelui filialei județene a PNL dar și la cabinetul președintelui Consiliului Județean doar pentru a avea o calitate oficială chiar dacă atât Gheorghiță Marian cât și Gheorghe Vlase sunt de conștienți că funcțiile de conducere în deconcentrate nu au nici o legătură cu Consiliul Județean.
„Propunerea noastră a fost înregistrată atât la președintele filialei cât și la președintele Consiliului Județean pentru a avea o calitate oficială. Nu are legătură cu Consiliul Județean dar în lipsa domnului Scutaru la negocieri au participat domnii Cristi Bîgiu, Scutaru, Crin Romanescu și Avramescu(??), iar pentru a avea o calitate oficială am cerut înregistrarea ei pentru că au primit-o” a explicat confuz Gheorghiță Marian.
Până la final, după declarații ce aduc aminte mai de grabă de schițele lui „nenea Iancu” cei doi lideri ai PC Buzău au reușit să confirme că au solicitat,în mod expres, partenerilor din ACD conducerea Poștei, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Hidroelectrica Buzău și Administrației Bazinală de Ape Buzău Ialomița dar că s-ar mulțumi și cu conducerea altor instituții decât cele nominalizate. În cazul în care conservatorii buzoieni nu vor primi posturile soclicitate și nici altele la schimb se vor mulțumi cu cele subordonate Ministerului Agriculturii pe care, spun ei, le vor obține cu ajutorul șefului de partid, Daniel Constantin.
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2013/03/Gheorghita-MARIAN.mp3|titles=Gheorghiță MARIAN]

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

 1. Această politizare forţată a adus cele mai mari prejudicii competenţei şi calităţii actului administrativ. Abia învaţă unul ce trebuie făcut că îl şi schimbă altul. Am contact cu unii din sitemul agricol care habar n-au să altoiască un corcoduş! Nu mai vorbesc de veterinarii rurali… Vai de capul nostru!!

 2. Treziti-va !!!
  Ce sa ceara retardatul asta politic !
  Sunte-ți grămadă ,dacă a ajuns Vlase sa pună directori va meritau soarta , o guvernare de rahat !
  Câți primari are pc. La bz.? Câți cons.jud.are pc. ?
  Câți cons.mun. are pc !?
  Vlase ești tupeist ! Trezeste-te !!!

 3. Asa va trebuie ;
  1 . Vlase la munca e 0 , la funcții face pe prostul si ii prosteste si pe alții !
  2. Cand se va deconta guvernarea , VLASE , USL.ul plătește prostia ta !!!
  3. iei oameni de la pdl ii aduc la pc . si ii lași directori , vezi dacă habar nu ai … Pe cine înjura lumea … Pc.ul de 0,1 % sau PNL si PSD !?
  4. Boscodeala si Scutaru de ce il lăsați pe mascariciul asta sa își bată joc de munca a sute decoameni !!?? Oameni care au alte așteptați de la guvernarea asta , nu sa asculte balivernele pc.ului …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.