Cea mai spectaculoasă performanță la alegerile locale din 10 iunie îi aparține noului președinte al Consiliului Județean Buzău, liberalul Cristi Bîgiu. Aprecierea vine din partea liderului PNL, Crin Antonescu care l-a felicitat astăzi pe liberalul buzoian la întâlnirea ce a avut loc la București cu candidații PNL care au caștigat funcții în administrație la alegerile din 10 iunie.
„ În această campanie electorală sunt oameni care au obținut performanțe extraordinare, învîngând baroni PDL în propriile lor fief-uri, câștigând nesperat sau cu scoruri foarte mari. Cea mai spectaculoasă performanță, în opinia mea, aparține unui om care a trebuit ca în această campanie să facă aproape imposibilul, adică se se bată și cu PSD și cu PDL și să câștige. Acesta este președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu”, a spus liderul PNL, Crin Antonescu.
Antonescu a taxat, totodată, atitudinea social-democraților buzoieni care pe tot parcursul campaniei electorale nu au făcut decât să îl atace continuu pe candidatul USL la șefia Consiliului Județean Buzău.
„Am spus-o și am vorbit aici despre PSD la vedere, pentru că PSD a susținut, la vedere, acolo la Buzău, un alt candidat la șefia Consiliului Județean decât cel al Uniunii Social Liberale. În rest, încă o dată am spus, tuturor colegilor din PSD le mulțumesc așa cum vă mulțumesc și dumneavoastră. La Buzău îi mulțumesc doar domnului Cristi Bîgiu și celor care au fost în jurul său”, a conchis, președintele PNL Buzău, Crin Antonescu.

De cealaltă parte, liderul PSD, Victor Ponta, l-a felicitat tot astăzi pe primarul Constantin Boșcodeală, dar doar pentru victoria obținută la nivelul municipiului Buzău.
„Pentru Consiliul Județean, nu știu dacă e cazul să vă felicit. Da’-i la USL”, i-ar fi sus Victor Ponta lu Constantin Boșcodeală, aluzie la faptul că PSD Buzău nu l-a susținut pe actualul președinte al Consiliului, pe Cristi Bîgiu. Chiar și așa, atitudinea premierului vine să certifice ceea ce în mediile politice se vehicula de multă vreme: susținerea de către PSD Buzău a unui candidat independent a fost făcută chiar cu girul lui Victor Ponta cu care Constantin Boșcodeală și Victor Mocanu s-au întâlnit în biroul din Palatul Comunal la câteva zile de la desemnarea definitivă a candidaților USL la alegerile locale. În aceste condiții, înțelegerea între „partenerii” din USL Buzău are toate șansele să eșueze însă acest lucru se va vedea cu siguranță în săptămânile ce urmează.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Daca acesta este cel mai valoros personaj din USL, va dati seama cum sunt ceilalti!! Intr-adevar, vorba lui Al. Lapusneanul…”prosti, da’ multi!”…(poate sa fie si invers!) Asta a fost motivul castigului alegerilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.