Buzăul este de sâmbătă seară sub cod portocaliu de viscol și ninsori iar duminică, în anumite intervale, poate fi emis cod roșu. În aceste condiții, autoritățile din Buzău se declară în alertă și gata să ia toate măsurile pentru ca populația să fie în siguranță, chiar dacă asta înseamnă închiderea anumitor drumuri și impunerea obligativității ca șoferii să rămână în localitățile în care au fost surprinși de vremea rea.
”Populația să înțeleagă că dacă vor apărea situații de urgență vom lua măsurile legale necesare, vom închide punctual anumite drumuri, pentru că mai bine prevenim decât să se întâmple nenorociri”, a declarat prefectul de Buzău, George Sava.
Peste 80 de utilaje sunt pregătite să intervină pe drumurile naționale și județene din județul Buzău.
17 persoane care erau programate luni la dializă au fost aduse mai devreme la spital. La spitale vor ajunge si peste 70 de gravide aflate n ultima perioada de sarcina.
Autoritățile recomandă cetățenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, dar dacă, totuși, deplasarea este necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.).
Nu în ultimul rând, este important să se urmărească buletinele meteorologice și recomandările autorităţilor.
Duminică, meteorologii au anunțat că vremea va fi închisă şi se va răci faţă de intervalul anterior, astfel încât şi valorile termice diurne vor deveni preponderent negative. Mai ales în cursul zilei şi la începutul nopţii, va ninge în sudul, centrul şi estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest. În estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei şi în Dobrogea, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h. Temporar zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m. Vântul va prezenta intensificări şi în celelalte regiuni, dar la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -2 grade.

1 COMENTARIU

  1. […] Buzăul este de sâmbătă seară sub cod portocaliu de viscol și ninsori iar duminică, în anumite intervale, poate fi emis cod roșu. În aceste condiții, autoritățile din Buzău se declară în alertă și gata să ia toate măsurile pentru ca populația să fie în siguranță, chiar dacă asta înseamnă închiderea anumitor drumuri și impunerea obligativității ca șoferii să rămână în localitățile în care au fost surprinși de vremea rea. ”Populația să înțeleagă că dacă vor apărea situații de urgență vom lua măsurile legale necesare, vom închide punctual anumite drumuri, pentru că mai bine prevenim decât să se întâmple nenorociri”, a declarat Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.