Șapte abatoare din Buzău au primit în acest an derogare de la Direcția Sanitar Veterinară pentru a putea sacrifica miei. In mod normal un singur abator, cel de la Vernești, îndeplinește toate normele pentru a putea sacrifica miei și iezi dar, ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale autoritățile sanitar veterinare permit și altor agenți economici să își rotunjească veniturile având în vedere cererea mare de carne de miel.
Miei tăiați în aceste unități vor fi controlați sanitar-veterinar însă mare parte a populației alege să-și cumpere carnea de Paște direct de la producători. Pentru aceștia au fost autorizate deja două puncte în județ la Pogoanele și Cochirleanca. Un alt spațiu va funcționa în această săptămână și în Piața de Lactate din Buzău acolo unde producătorii au început să aducă mieii oferiți spre vânzare. Din estimările Direcției Sanitar Veterinare, la Buzău, vor fi sacrificați în total în acest an în jur de 175 de mii de miei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.