Suntem aproape de jumătatea lunii aprilie însă temperaturile înregistrate în ultimele zile ne duc mai degrabă cu gândul la Crăciun. În ultimele zile, diminețile și nopțile au fost  extrem de friguroase și nici peste zi mercurul din termometre nu au arătat valori mai prietenoase, specifice primăverii.  Mai grav este că răcirea vremii vine după o perioadă în care temperaturile au depășit 20 de grade Celsius iar pomii au înflorit deja iar dacă temperaturile se vor menține scăzute există riscul compromiterii recoltei de fructe, după cum precizează specialiştii din Direcţia Agricolă Buzău.
„Vremea joacă feste în special pentru agricultori. În această dimineață am avut temperaturi aproape de 0 grade în majoritatea zonelor județului iar în zonele de deal chiar negative. Sperăm să nu mai avem astfel de temperaturi și pomii înfloriți să poată parcurge etapa vegetativă normal. Dacă am avea câteva dimineți consecutive cu temperaturi negative ar putea apărea probleme ce vor duce la producții mici sau chiar inexistente”, a declarat directorul Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea.
Există însă și o parte bună a lucrurilor. Precipitațiile înregistrate pe alocuri în aceste zile au picat cum nu se poate mai bine pentru agricultură.
„La nivelul celor trei zile de ploaie avem în jur de 12-15 litri pe metru pătrat. Nu este suficient dar este oricum binevenit și sperăm ca și în continuare să avem parte de precipitații consistente”, a precizat directorul Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.