Sute de jandarmi și polițiști buzoieni vor fi la datorie în zilele marii sărbători creștine care se apropie. Astfel, potrivit unui comunicat remis de IPJ Buzău, în perioada premergătoare şi în timpul Sfintelor Sărbători Pascale, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor fi angrenate, alături de celelalte forţe din sistemul integrat de ordine publică, în misiuni ce au drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică.
Pentru prevenirea manifestărilor antisociale, a infracţiunilor cu violenţă şi furturilor, o atenţie deosebită va fi acordată locurilor cu mare afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-sportive, în zonele de agrement, dar şi în zona pieţelor şi târgurilor.
Tot în această perioadă, poliţiştii vor executa, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, controale în târguri, oboare, pieţe, precum şi pe arterele de circulaţie, pentru verificarea respectării legalităţii în domeniul transportului şi comerţului cu animale şi produse tradiţionale, în vederea protejării populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite.
Și atenție, polițiștii vor fi și pe drumuri. Efectivele din cadrul formaţiunilor de Poliţie rutieră vor acţiona pe traseele de acces către zonele aglomerate şi pe drumurile ce tranzitează localităţile buzoiene, cu preponderenţă în partea a doua a zilei de Paște şi pe timpul nopţii, pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie – viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum, imprudenţa pietonală, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice – şi pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere.
Pentru ca sfintele sărbători pascale să fie cât mai liniștite, și jandarmii se vor afla la datorie. Peste 300 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale. În perioada 13-15 aprilie, jandarmii vor fi prezenţi în zona locaşurilor de cult din municipiul, respectiv judeţul Buzău: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Mănăstirea Ciolanu, Mănăstirea Răteşti, unde se preconizează o afluenţă mare de persoane precum şi pe căile de acces către acestea pe timpul oficierii slujbelor religioase.
Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.