Recoltă mulțumitoare de struguri, anul acesta, ceea ce înseamnă că și butoaiele vor fi pline cu vin. Din păcate, însă în zona Buzăului ia naștere un fenomen îngrijorător: viticultorii nu au cine strânge strugurii, motiv pentru care au ajuns în situația de a aduce forță de muncă din alte județe.
În podgoria Dealu Mare, plantatiile de viță de vie sunt pline de struguri, dar mulți riscă să se usuce pe butuci pentru că viticultorii nu au cu cine să îi culeagă. Din cauza faptului că nu au găsit în zonă oameni care să îi ajute la culesul viilor, viticultorii din Pietroasele au fost nevoiti sa caute forță de muncă în alte județe ale țării. Din acest motiv cheltuielile cu recoltatul le-au crescut si cu 10 la sută, iar asta se va reflecta în pretul strugurilor si al vinului.
La Statiunea de Cercetare pentru Viticultură de la Pietroasele strugurii sunt recoltați de oameni din Bacău, Mureș ori Piatra Neamț.
La această situație s-a ajuns întrucât localnicii care îi ajutau în trecut pe viticultori au preferat anul acesta să stea acasă, spunând că dacă ar semna un contract de muncă temporar ar pierde ajutorul social de la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.