UPDATE 3: Potrivit primarului orașului Nehoiu, asupra victimelor incidentului ar fi fost găsite documente din care reiese că ar fi din Cluj Napoca. Poliția nu confirmă încă informația.

UPDATE2: IGSU anunță că 2 persoane au murit în urma prăbușirii unui avion de mici dimensiuni, într-o zonă montană greu accesibilă din judeţul Buzău. Autorităţile au demarat operaţiunile de căutare.
”În urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi cazut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiaşu-Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni”, a transmis, miercuri, IGSU. La nivelul judetului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi şi poliţisti pentru derularea acţiunilor de căutare-salvare.
De asemenea, s-a luat legatura la unitatea de aviaţie din judeţul Buzău şi la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă.
Ulterior, IGSU a precizat că informaţia s-a confirmat, fiind vorba despre un aparat de mici dimensiuni prăbuşit în zona Baraj Siriu.
”Din primele informaţii au fost identificate două victime decedate”, a mai transmis IGSU.

UPDATE1: Pompierii confirmă că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona Nehoiașu, într-o zonă greu accesibilă. Impactul cu solul nu a fost urmat de un incendiu. Pompierii vorbesc despre 2 victime în urma incidentului. Revenim cu detalii și imagini de la fața locului.

Un apel la 112 a anunțat miercuri după amiază că un avion de mici dimensiuni sau un planor ar fi căzut într-o zonă greu accesibilă din zona Nehoiu, județul Buzău, polițiști, pompieri, jandarmi și echipaje de la SAJ Buzău pornind spre locul indicat de localnic.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent George Crețu, un apel la112 a anunțat că e posibil ca un avion de mici dimensiuni sau un planor ar fi căzut într-o zonă greu accesibilă, la câțiva km de locul în care se află apelantul, fără ca acesta să vadă momentul prăbușirii.
Localnicul a declarat la 112 că ar vedea un aparat de zbor care e posibil să se fi prăbușit.
La fața locului au pornit pompieri, polițiști și jandarmi alături de cadre medicale din cadrul SAJ Buzău în vederea efectuării unei recunoașteri și pentru a acționa în caz că se confirmă incidentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.