Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Vintilă Vodă care funcționează pe locul vechiului spital sub autoritatea Consiliului Local din localitate va fi preluat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Buzău și implicit a Consiliului Județean.

Aleșii județeni vor fi consultați  în legătură cu această preluare la ședința Consiliului Județean de luni, atunci când se va lua în discuție proiectul de hotărâre inițiat pentru finalizarea acestui demers.

Consilierii locali din Vintilă Vodă și-au dat deja acordul pentru preluarea centrului în subordinea DGASPC iar dacă și votul aleșilor județeni va fi favorabil, de la 1 ianuarie, Căminul va trece sub tutela Consiliului Județean. De altfel, în ultimii ani după ce finanțarea de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a dispărut treptat, Consiliul Județean a fost cel care a alocat sumele de bani necesare funcționării centrului. Anul acesta, CJ Buzău nu a mai putut aloca bani iar căminul a fost la un pas să se închidă din cauza datoriilor acumulate.

Preluarea Centrului de către DGASPC se va face atât cu clădiri și teren cât și cu datoriile existente, în acest sens Consiliul Județean urmând să facă un audit în luna decembrie a acestui an.

Situația căminului, înființat în anul 2011 după desființarea spitalului din localitate de către Guvernul Boc, s-a înrăutățit odată cu sistarea  de către Ministerul Muncii a programului prin care finanța astfel de instituții. Rămas în grija administrației locale azilul a început să acumuleze datorii iar anul trecut salvarea a venit tot de la Consiliul Județean care a alocat 616.000 lei, iar în anul 2017 a alocat alți 150.000 lei din fondul de rezervă al CJ pentru a finanța cheltuielile de funcționare.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.