Daniel Funeriu nu-şi reproşează nimic

În cursul serii de ieri, după ce subiectul propus de observatorulbuzoian.ro, în articolul „Ghici cine se interesează de bacalaureaţii din Buzău? Ministrul Funeriu. De cine? Fiul primarului. De ce? A luat „10 pe linie”. Cum? Aşa.” a ajuns în presa centrală, solicitat de un coleg de breaslă de la Bucureşti să răspundă dacă a cerut verificarea notelor de 10 ale unor cadidaţi buzoieni la Bacalaureat, printre care şi fiul primarului Constantin Boşcodeală, Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei a dar un răspuns evaziv dar grăitor.

În cursul după amiezii, șeful administraţiei şcolare a spus, neoficial, la telefon unui jurnalist din presa centrală că Ministerul Educației nu a cerut reverificarea lucrărilor ci doar că ar fi solicitat inspectorilor să verifice încă o dată lucrările cu note maxime pentru a fi siguri că elevii respectivi chiar sunt de 10. La orele serii, ministrul Funeriu a spus la o emisiune televizată că este falsă informația conform căreia ministerul pe care îl conduce ar fi solicitat reevaluarea notelor de 10. În lipsa unei note scrise venite la Inspectoratul Școlar din partea Ministerului Educației, prin care să se poată demonstra negru pe alb că această recorectură a notelor de 10 a existat, nu putem decât să mergem pe mâna surselor care au povestit cu lux de amănunte cum s-a cerut reevaluarea mediilor maxime și să i se arate ”Rușinicăăăăă” tânărului ministru.

În total, în ţară, sunt, înainte de rezolvarea contestaţiilor, 65 de absolvenţi de liceu care au obţinut „10 pe linie” la Bacalaureat, dintre care trei din Buzău. La polul opus, sunt licee în judeţ care, la unele discipline au avut promovare zero la sută. Răspunsul la cele peste 1500 de cereri de reevaluare a lucrărilor va fi dat pe 8 iulie, odată cu publicarea rezultatelor finale. Ieri, sub acuzaţiile că ar fi cerut, din startul examenului, promovare cu cel puţin 20% mai mică decât anul trecut, autorităţile centrale din învăţământ au insistat ca absolvenţii contestatari să nu se aştepte la „minuni” de la reevaluare.

 

Între timp, scandalul naţional scoate la iveală, pe anumite forumuri de discuţii, aspecte care demontează imaginea de „curăţenie generală împotriva fraudei” pe care vor să o consolideze autorităţile. Supravegherea a fost părtinitoare, nu obiectivă şi generală, sunt centre de examen au avut parte de tratament favorabil, iar unii candidaţi vorbesc de „colecte” băneşti pentru îmblânzirea supraveghetorilor. Fără să fie reclamate oficial, faptele descrise de anonimi intră în negura istoriei a încă uneia dintre sesiunile examenului.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.