Many Gyenes nu este străin de traseele de la Monteoru

Emanuel Gyenes și Marton Szilveszter concurează în acest weekend în primul Grand Prix din Campionatul Mondial de Enduro organizat în România. Cartierul general al evenimentului este în Piața Daciei din Buzău, iar startul în prima zi de concurs este programat sâmbătă 9 iulie la ora 09.00.
Aflat în acest moment pe locul doi în clasamentul general al Campionatului Mondial de Rally-Raid categoria Open Trophy (motoare peste 450 cmc), Mani Gyenes și-a dorit să participe la această etapă de enduro tocmai pentru că se organizează în România.
Mani Gyenes: ”Este adevărat că eu mă concentrez mult pe rally-raid și mă pregătesc pentru raliuri hard enduro, însă nu puteam să nu concurez la prima etapă de Campionat Mondial de Enduro organizată în România. Îi cunosc de mulți ani pe organizatorii acestui eveniment, este vorba despre cei din clubul Extreme Adventure Buzău, și am încredere că vor face un Grand Prix bun. Eu voi concura la clasa E3 (între 290 și 500 cmc motoare în 2 timpi sau între 475 și 650 cmc motoare în 4 timpi) și mă bucur că am prilejul să particip în România la aceeași competiție cu Juha Salminen care este de șapte ori campion mondial. Ne-am mai întâlnit la International Six Days Enduro în Chile 2007 când am obținut medalia de argint, însă acum am posibilitatea să îl văd concurând pe trasee din România.”

Marton Szilveszter dublu campion est-european la E1 (între 100 și 125 cmc motoare în 2 timpi sau între 175 și 250 cmc motoare în 4 timpi) s-a transferat în acest sezon la Moto Club Vectra Zărnești și va concura la etapa de campionat mondial sub culorile Vectra Racing. Deși nu are încă 20 de ani, Marci, cum îi spun prietenii, a reușit să câștige Romanian Extreme Adventure (cea mai lungă săptămână de off-road extrem din Europa) în 2008 avându-l coechipier pe Mani Gyenes.
La Grand Prix-ul României Marton va concura la clasa Juniori.
Competiția de la Buzău este doar începutul unei luni pline de competiții importante pentru Mani Gyenes. Imediat după Grand Prix Romania din Maxxis FIM WEC, pilotul Vectra Racing va începe ultimele pregătiri pentru Red Bull Romaniacs 2011 unde va lua startul pe 16 iulie. După finișul din cel mai dificil raliu hard enduro al lumii, pe Mani îl așteptă o săptămână în masivul Penteleu la Castrol Extreme Adventure.

 

Programul  Grand Prix-ul României 


Sâmbătă 9 iulie 2011

Ora 09:00 – startul primului concurent (Piața Daciei – Buzău)

09:50 – ora de sosire în zona Enduro Test (primul tur)

10:45 – ora de sosire în zona Cross Test (primul tur)

11:00 – ora de sosire în zona Extrem Test (primul tur)

17:00 – ora de finiș a primei zile

18.30 – festivitate de premiere după prima zi a G.P. României (Piața Daciei – Buzău)

Duminică 10 iulie 2011

Ora 09:00 – startul primului concurent (Piața Daciei – Buzău)

09:50 – ora de sosire în zona Enduro Test (primul tur)

10:45 – ora de sosire în zona Cross Test (primul tur)

11:00 – ora de sosire în zona Extrem Test (primul tur)

17:00 – ora de finiș a zilei a doua

18.30 – festivitate de premiere după a doua zi a G.P. României (Piața Daciei-Buzău)

 

R.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.