Ca în fiecare an Centrul Județean de Cultură și Artă organizează pe perioada vacanței de vară proiecții gratuite de filme românești în Amfiteatrul din Parcul Tineretului.

Seria proiecțiilor din acest an debutează joi, 14 iulie la ora 21.15 cu filmul „După dealuri” în regia lui Cristian Mungiu. Filmul prezintă povestea exorcizării de la mănăstirea Tanacu din județul Vaslui după un scenariu al Tatianei Niculescu Bran. Pelicula a avut premiera în data de 19 mai 2012, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, unde Cristian Mungiu a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu. Cosmina Stratan și Cristina Flutur, care interpretează rolurile principale, au împărțit premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul aceluiași festival.

Cea de-a doua proiecție a săptămânii, care va avea loc vineri,  ține cont de evenimentele la zi și prezintă pelicula „Bacalaureat” în regia aceluiași Cristian Mungiu. „Bacalaureat”, cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, este laureat cu Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes, acordat ex-aequo regizorului român și regizorului francez Olivier Assayas pentru filmul Personal Shopper. Filmul spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi și îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș.

 

Filmele oferite de Centrul Județean de Cultură și Artă încep la ora 21.15 iar intrarea este liberă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.