GALERIE FOTO: Bibliotecă în aer liber, „deschisă” vara în parcul Crâng

0

 

Muzeul Județean Buzău cu sprijinul Consiliului Județean a demarat, miercuri după-amiază, proiectul „Carte de dat, carte de luat” proiect care își propune să reînvie pasiunea pentru lectură în rândul buzoienilor oferindu-le posibilitatea de a citi o carte la umbra unui copac cu posibilitatea de a o găsi chiar la locul de promenadă.

În acest sens 8 casete cu cărți au fost amplasate în copacii de pe aleea principală și au fost „populate” cu cărți din cele mai diverse atât de reprezentanții Muzeului Județean cât și de buzoienii care au dorit să aducă o carte pentru a fi citită și de altcineva.  Organizatorii au fost plăcut surprinși să constate că buzoienii știau despre acțiunea organizată în premieră în această vară la Buzău și chiar au venit în număr mare cu volume din cele mai diverse în timp ce copii și tineri au fost primii care au împrumutat cărți din vitrinele așezate în copaci.

„Proiectul pe care l-am denumit „Carte de dat, carte de luat” este practic o provocare. O provocare la a fi cetățeni la a manifesta coeziune în lectură și nu numai. Am pus în 8 casete, cărți care pot fi luate pentru a fi citite în parc, pot fi luate pentru a fi citite acasă, pot fi aduse înapoi iar cei cărora le place foarte mult o carte o pot opri cu condiția să aducă alta înapoi”a declarat Laurențiu Grigoraș, directorul Muzeului Județean Buzău.

Printre cei care au adus cărți pentru biblioteca din parc s-a numărat și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. Acesta a depus într-una dintre vitrine cele două volume ale romanului „Moromeții” al lui Marin Preda, fiind convins că buzoienii preferă cartea și în formatul clasic nu doar în cel electronic.

„Acest proiect coordonat de Muzeul Județean își propune ca cetățenii Buzăului și toți cei care vizitează Parcul Crâng să fie sensibilizați, să îi aducem din nou la lectură și astfel plimbarea în parc poate avea și o altă conotație, mai plăcută. Este un proiect îndrăzneț pentru că eu cred că cetățenii sunt doritori și flămânzi să citească și cărți tipărite, nu doar făcând apel la tehnica modernă pe internet”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Proiectul se va desfășura până la data de 1 octombrie iar dacă va avea succes organizatorii sunt hotărâți să îl repete anual în vacanța de vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.