În perioada 17 – 28 octombrie, reprezentanţii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din mai multe judeţe, între care Timiş, Buzău, Constanţa, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Bacău, Vaslui, Cluj, Vâlcea, Alba, Galaţi sau Vrancea, au făcut mai multe controale şi au prelevat şi analizat 114 probe de produse din carne – carcasă de oaie, carcasă de vacă, carne tocată de vită, mici din porc şi vită, pulpă de vită, cârnaţi, burger de vită, pastramă de carne de viţel, pulpă de oaie, cârnţi de vită şi oaie, dar şi de lapte şi produse din lapte – caşcaval clasic, telemea de vacă, caşcaval de capră, caşcaval afumat Apuseni, brânză de capră, caş de vacă.

Astfel, a fost depistată bacteria Escherichia Coli verotoxigenă la şapte probe prelevate din carne porc şi vită comercializată într-un supermarket din Vâlcea; la o probă de pastă de mici de la o carmangerie din Teleorman; la o probă de caşcaval de la un magazin alimentar tot Teleorman; la trei probe recoltate de pe suprafaţa unei carcase de oaie de la un abator din Bistriţa-Năsăud, dar şi la o probă prelevată de pe suprafaţa unei carcase de oaie de la un abator din Buzău.

”Ca urmare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au făcut controale la unităţile în care s-au depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.