Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că la nivelul județului Buzău nu se impunerestrîngerea activității teraselor pe perioada nopții.

„Analizând oportunitatea restrângerii activității între anumite intervale orare de către operatorii economici care desfășoară activități în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nonalcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, se consideră că această măsură nu se impune momentan”, se arată în comunicatul Prefecturii Buzău.

Cu toate acestea controalele la aceste unități dar și în stradă se vor intensifica penttru a determina cât mai mulți buzoieni să respecte regulile impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

O altă hotărâre luată de Comitetul județean pentru Situații de Urgență luni va obliga unitățile bancare să amplaseze la fiecrae bancomat dezinfectant de mâini precum și  să informeze persoanele care utilizează aceste aparate să se dezinfecteze cu substanțele puse la dispoziție înainte și după folosirea acestora.

„Având în vedere riscul considerabil de infectare prin accesarea de mai multe persoane a bancomatelor, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurate astăzi, 3 august, s-a  decis ca la fiecare aparat automat bancar să fie montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini, precum și obligativitatea informării persoanelor cu privire la dezinfectarea mâinilor înainte și după utilizarea acestora. De asemenea, unitățile bancare trebuie să desfășoare periodic operațiuni de dezinfectare a bancomatelor”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului.

De asemenea, prefectul Leonard Dimian a adus din nou în atenție necesitatea de a respecta cu strictețe măsurile minime de protecție cum sunt purtarea măștii de protecție în spațiile închise și în spațiile deschise aglomerate, păstrarea distanțării fizice și dezinfectarea mâinilor.

”Depinde de fiecare dintre noi să prevenim îmbolnăvirea. Prin respectarea unor măsuri minime de igienă, de distanță socială, putem sta departe de patul de spital și îi putem proteja pe cei dragi. Măsurile de protecție luate de fiecare dintre cetățenii județului pot respinge măsurile coercitive și limitează răspândirea îmbolnăvirilor. Fiți responsabili, stimați buzoieni, dați dovadă de precauție! Trebuie să facem un efort comun pentru a ne sprijini reciproc, astfel încât să reducem cât mai mult riscul de infectare cu SARS CoV-2”, a declarat prefectul Leonard Dimian.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.